FC Tempo Praha

Muži A: Soustředěný výkon za tři body

22.4.2018 23:24   Petr Vanko  

Tempo i přes četné absence v obraně zaslouženě porazilo Ďáblice 3:2 brankami Vltavského, Čecha a Bláhy.

Po debaklu na Uhelkách nám nezbývalo než začít makat a s tonoucími Ďáblicemi prostě naplno bodovat.

I přes četné absence v zadních řadách jsme se chtěli poprat o příznivý výsledek a kluci podali velmi týmový výkon. Ďáblice nám však nedaly ani centimetr zadarmo. Vstup do zápasu měly velice dobrý. Po průniku Maříka střílel z voleje Horváth, ale jeho rána skončila hodně vedle. Postupně začali hosté v aktivitě ochabovat a my převzali iniciativu. Klajbl si dobře naběhl, obránce odehrál jen k němu, v tandemu ještě přebral míč Šmídek a pronikl do pokutového území. Jeho přihrávka našla Vltavského prakticky před prázdnou brankou a mohli jsme se radovat - 1:0. Vltavský pak mohl ještě rozšířit gólový účet. Trojan byl sražen před pokutovým územím a Vltavského přímý kop zastavilo břevno.

Po přestávce se hra znovu vyrovnala, ale poměrně brzy jsme své vedení zvýraznili. Bláha rozběhl Čecha, ten se mazácky uvolnil a i s pomocí obránce dopravil míč do sítě - 2:0. Zanedlouho však byl soupeř znovu ve hře a velmi šťastně. Jackl vystřelil z přímého kopu, míč tečovala zeď a nakonec doplachtil až na zadní tyč do sítě - 2:1. Ďáblice se snažily o vyrovnání, únik Nwoga naštěstí skončil nepřesnou střelou. Všechny naděje na dobrý výsledek však uťala velmi pěkná kombinační akce našeho týmu. Geissler podržel míč, uvolnil v tandemu Valtu, centr z první a Bláha nekompromisně hlavou zavěsil - 3:1. Ještě v průběhu druhé poloviny držel hosty ve hře brankář Chrobok, když zneškodnil velké šance Štěpánka a Trojana, ale na hlavičku Bláhy už byl krátký. Stejně dobře si vedl při střele Geisslera z přímého kopu a při přímém kopu Bláhy mu pomohlo břevno. V nastavení ještě stihly Ďáblice snížit, když Mařík doklepl do sítě přihrávku ze strany - 3:2, ale pak už se jen pískal konec.

Petr Vanko (Tempo): "Oproti minulému týdnu jsme dokázali hrát týmově a zejména při bránění jsme si dokázali pomoct a zabojovat jeden za druhého. Hosty podržel brankář, jinak bychom mohli rozhodnout mnohem dříve. V poslední době jsou naše výsledky jako na houpačce, ale věřím, že na tento výkon navážeme nejen ve středu v poháru s Uhelkami, ale i v neděli v Újezdu."

Jiří Černý (Ďáblice): "Výkon našeho týmu, si myslím, byl velice dobrý. Kazíme si to osobníma chybama. Dvacet minut tlačíme v prvním poločase, dvacet minut i ve druhém poločase. Pak ale přijdou ty chyby. Tohle nás provází celé jaro a takhle si ty zápasy prohráváme."

Nejlepší hráč Tempa: Matěj Štěpánek
Nejlepší hráč Ďáblic: Ondřej Novák
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Filip Šmídek (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Ďáblice 3:2 (1:0) Video ze zápasu