FC Tempo Praha

U9: Hostivař, Dukla a Žižkov

28.4.2018 23:59   Jindřich Vampola   Pavel Žibrita  

Nejlépe se vydařilo utkání proti Dukle.

Hostivař
Minulý víkend kluci změřili síly s týmem z Hostivaře. Zápas se odehrál v sobotu dopoledne na přírodní trávě v Hostivaři. Kluci začali velmi aktivně, ale s přibývajícími minutami nám začala docházet síla. Klukům se dařilo přecházet přes soupeře a to i díky dobrému doteku kolem hráče, který byl dostatečně dlouhý a umožňoval tak klukům zrychlit za míčem a utéci protihráčům. S přibývajícím časem se nám však stále častěji stávalo, že jsme na zrychlení zapomínali a nechali jsme se tak předběhnout či doběhnout protihráči. Při těchto individuálních akcích se také ostatní hráči stávali pouhými fanoušky a nenabízeli se svému spoluhráči pohybem. Stejné sledování hráče s míčem nás potkávalo i v obraně, což mělo za příčinu, že zadňáci nechávali protihráče za sebou, čehož soupeř často využíval a dostával se tak do zakončení. Kluky je třeba pochválit za častou střelbu, ke které se i občas přidalo dobíhání odraženého míče.

Dukla
Kluci vstoupili do zápasu s chutí a především svými náběhy bez míče a dobrým pohybem přehrávali soupeře. K vidění byla taktéž spousta individuálních akcí, kde jsme zvládali přejít i přes několik Dukláků a dostávat se do zakončení, ve kterém jsme byli velmi úspěšní a zvládali jsme naše střely dobře umisťovat. Dobré bylo i vnímání prostoru, díky kterému jsme zvládali dobře obsazovat protihráče a přehrát soupeře i s pomocí přihrávek. Postupem času se však naše aktivita zmenšila, kluci se již tolik nenabízeli spoluhráčům s míčem, čímž se hra vyrovnala. Trápila nás také rozehrávka od brankáře, která byla často nepřesná, a ztráceli jsme tak spoustu míčů. Celkový dojem ze zápasu však zůstal dobrý, kluky je především třeba pochválit za pohyb bez míče, který by měl být stejný ve všech zápasech.

Žižkov
Ve středu jsme odehráli již náš druhý zápas proti Žižkovu. V zápase se nám dařila především střelba a situace 1na1, kde jsme zvládali soupeře přecházet, hlavně díky zrychlení po doteku kolem hráče. Po úspěšné kličce často přišla ztráta na druhém protihráči. Při naší rozehrávce chyběla aktivita hráčů bez míče, pohybem si o míč říkal vždy jeden maximálně dva hráči. V bránění jsme nechávali hráče za sebou, čehož soupeř využíval házenými auty i přihrávkami vzduchem za naši obranu. Z tohoto zápasu je třeba zdůraznit především dobré přepínání po ztrátě či zisku míče a dobíhání střel jak u naší, tak u soupeřovy branky.

Zápasy:

SK Hostivař - FC Tempo Praha
FK Dukla Praha - FC Tempo Praha
FK Viktoria Žižkov - FC Tempo Praha