FC Tempo Praha

U15: Domácí šťastnější v penaltách

1.5.2018 20:33   Jaroslav Teplan  

Tempo přivezlo ze hřiště Vyšehradu bod za remízu 2:2.

V sobotu 28.4. jsme odehráli další mistrovské utkání v nedaleké Krči proti Vyšehradu. Hrál se vyrovnaný fotbal. Jednu chvíli jsme byli lepším týmem my, chvíli soupeř. Do vedení jsme se dostali v 18. minutě, kdy se krásně trefil T. Jirák po přihrávce Rakušana. Po této brance jsme měli ještě několik zajímavých situací, ale bohužel se nám je nepodařilo přetavit ve druhý gól. Soupeř tak vyrovnal minutu před poločasem, když jsme nezachytili jeho výpad středem hřiště.

Ve druhém poločase jsme dostali gól asi deset vteřin po zahájení, když soupeř využil velkou chybu T. Jiráka. Poté jsme se deset minut hledali a soupeř mohl zvýšit svůj náskok o dvě branky, ale bravurním zákrokem Filipa se skóre neměnilo. Poté jsme udeřili my, když rychlý protiútok a tentokrát velké chybě soupeřova obránce využil ke srovnání Novák. Závěr poločasu jsme odehráli na soupeřově polovině, když jsme ještě stačili nastřelit břevno a s následnou dorážkou Husáka si poradil domácí hráč. Skóre se tak již nezměnilo. Na řadu opět přišly penalty, ve kterých byl tentokrát úspěšnější soupeř a získal o bod víc jak my.

V zápase se hrálo na velmi těžkém terénu. Míč klukům neustále uskakoval a měli jsme problémy s kvalitní kombinací. Musím však kluky pochválit za bojovnost a nasazení.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 2:2 (1:1), pen. 5:3