FC Tempo Praha

Muži A: Znovu vítězné torzo týmu

2.5.2018 22:31   Petr Vanko  

Jedinou branku v zápasu v Újezdu nad Lesy dal Filip Šmídek po rohu Vltavského.

Anglický týden vyplněný pohárovým postupem s Uhelkami jsme završili poslední dubnovou neděli na hřišti Újezdu nad Lesy.

Znovu jsme hráli s četnými absencemi a znovu jsme dokázali zvítězit. Výhra se opět nerodila lehce a opět byla vykoupena dalším zraněním. Domácí začali aktivně, vidina blížícího se sestupu je evidentně nabudila. Úvodní tlak jsme však přestáli bez vážnější šance a z první možnosti jsme udeřili. Vltavský zahrál rohový kop a Šmídek se hlavičkou k tyči nemýlil - 0:1. Pak jsme začali být aktivnější a brankář Pecho musel několikrát krýt naše pokusy. Když se i zelení po nepřesné střele neprosadili, šlo se do kabin s naším hubeným vedením.

Druhý poločas jsme začali výborně. Vltavský unikl obraně, byl jasně faulován a dostali jsme výhodu pokutového kopu. Bohužel jsme svou druhou penaltu nedali. Pecho vystihl pokus Netušila. To nás mohlo za chvilku mrzet. Naštěstí hlavička po rohovém kopu šla těsně vedle. Na druhé straně šel sám Frei po Vltavského uličce, ale brankáře si obhodil moc a z úhlu ještě Pecho jeho slabou střelu lapil. Domácí kontrovali pokusem kolenem, který mířil do protipohybu Pacovského, ale naštěstí mimo tři tyče. Zanedlouho přišel zase průnik Vltavského, který hrál výborný zápas, ale po pádu jeho účinkování v této sezóně pravděpodobně skončilo. Následoval odvoz sanitkou, sádra na zlomené zápěstí a nucený odpočinek. Přejeme rychlé uzdravení!

Od té doby se moc fotbal nehrál. Nakopávání na obě strany rozetnul jen Frei, který šel opět sám na branku, ale opět se mu v zakončení nevedlo. Pětiminutové nastavení jsme také dokázali ubránit a odvezli jsme si z Újezdu velmi cenné tři body.

Petr Vanko (Tempo): "Jsem moc rád za výhru, ale opět nemám radost z dalšího zranění. Jsem rád, že i přes mnoho absencí kluci bojují a věřím, že i doma s Kopaninou se s nepřízní osudu porveme a necháme na hřišti všechno. Uvidíme, na co to bude na konci stačit, ale tento přístup je určitě správná cesta."

Josef Šimek (Újezd): "Až na jednu chybu po standardce jsme odehráli dobrý zápas. Kluci makali slušně. Poradili si se soupeřem i s terénem. Nějaké šance jsme si vytvořili. Viděl bych to spíš jako remízový zápas, ale oni dali jeden gól a my žádný. Takže trošku smolná prohra."

Nejlepší hráč Újezda: Daniel Pecho
Nejlepší hráč Tempa: Marek Vltavský
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Marek Vltavský (Tempo)

Zápasy:

FK Újezd nad Lesy - FC Tempo Praha 0:1 (0:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:35)