FC Tempo Praha

Muži A: Pomohly nám chyby gólmana

7.5.2018 16:03   Petr Vanko  

Tempo ve druhé půli dokázalo proti Přední Kopanině smazat dvoubrankové manko.

Anglický týden jsme zvládli se třemi výhrami a i když jsme neměli zdravých hráčů nadbytek, tak jsme chtěli na vítěznou šňůru navázat i v domácím utkání s Kopaninou.

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 2:2 FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 2:2
Bohužel soupeř ohrožený sestupem k utkání přistoupil mnohem lépe a první poločas byl v režii exdivizního týmu Přední Kopaniny. První slovo jsme sice měli my, ale střela Schwanka z první šla bohužel jen doprostřed branky, kde stál připravený Švarc. To soupeř hned udeřil. Přetažený centr se vrátil před branku, kde stál na brankové čáře Machálek a do prázdné branky neměl problém skórovat - 0:1. Marně jsem hledal předposledního hráče našeho týmu na videozáznamu, který by rušil ofsajdové postavení střelce, ale i tak branka platila... Náš tým byl vývojem trochu otřesený a i když bylo dost času na otočení výsledku, tak jsme se ohrožení branky ani neblížili. Hosté hráli výborně a důrazně a povedlo se jim navýšit náskok. Po rohovém kopu jsme si poněkolikáté v sezóně počínali nedůsledně a Bláha uklidil míč do branky - 0:2. Bohužel pro nás hosté stále zlobili, ale naštěstí už žádnou další branku nepřidali. Velmi povedeně vypadala třeba utěšená střela Řežábka, která nakonec minula tři tyče. I přes bídný výkon jsme mohli jít do kabin veselejší. Perl se krásně uvolnil, prostrčil míč dokonale na Freie a ten široko daleko neobsazen z ideální pozice netrefil branku o pět metrů. Tím byla naše poločasová bída završena.

O přestávce jsme si museli připomenout, že hrajeme doma a chceme se zápasem ještě něco udělat. Naše hra se sice nijak výrazně nezlepšila, ale diametrálně jiné bylo nasazení a přístup. K vyrovnání nám nakonec pomohl brankář Švarc. První hrubka přišla po centru ze strany. Hostující brankář míč chytil, pak si jej sám vykopl, Netušil postrčil Pruckovi a ten do prázdné branky snížil - 1:2. Pak nám bylo horko těžko, když měla Přední Kopanina sérii asi šesti rohových kopů, ale to jsme nakonec ustáli. Vyrovnání přišlo sedm minut před koncem. Dlouhé autové vhazování Kaliny přizvedl Švarc nad svého obránce, naštěstí pro nás k Pruckovi, který vyhrál hlavičkový souboj a trefil opuštěnou branku podruhé - 2:2. Pak se Švarc nechal vystřídat a jeho kolega Vácha mohl dovršit černý den brankářů Přední Kopaniny. Pacovského výkop totiž lehce podběhl, podklouzl, ale ještě stihl míč zachytit před cestou ke třetí brance našeho týmu. Když se pak po ruce Čiháka pokutový kop nepískal, rozešli se oba soupeři s dělbou bodů.

Petr Vanko (Tempo): "První poločas byl z naší strany hrozně špatný. Jako bychom nechtěli pomoc jeden druhému a neustále jsme vyčkávali, až se k nám něco odrazí. Logicky neodrazilo, protože hosté prostě chtěli víc. Do druhé půle jsme přeskupili řady, přidali na nasazení a i díky chybám brankáře Švarce jsme dokázali vyrovnat. V Měcholupech ale tento výkon k bodům určitě stačit nebude. Stejně tak jako v poháru v úterý s Třeboradicemi."

Daniel Vott (Přední Kopanina): "Hodnocení bude jednoduché. Velká spokojenost s první půlí, kdy jsme kromě dvou gólů měli ještě tři čtyři další šance, soupeř jen jednu. Bohužel jsme je nedali a stalo se to, co se nám v poslední době stává poměrně často. Druhou půli jsme to nezvládli, ale oproti minulým zápasům jsme to neodflákli. Prostě máme starší hráče a tak nám v tom vedru docházely síly. Soupeř nás uběhal. Bohužel jsme po našich chybách dostali dva góly."

Nejlepší hráč Tempa: Pavel Prucek
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Pavel Zadina
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Filip Šmídek (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 2:2 (0:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:34)