FC Tempo Praha

U15: Dva mistráky ve třech dnech

9.5.2018 11:50   Jaroslav Teplan  

Tempáci ze zápasů s Prachaticemi a Táborskem získali šest bodů.

V neděli a úterý jsme odehráli utkání s Prachaticemi a v Táborsku. Tento náročný program jsme zvládli, i když zápas v Táborsku pro nás nebyl vůbec jednoduchý.

V neděli jsme na domácím trávníku přivítali soupeře z Prachatic. Soupeře jsme od začátku do konce utkání výrazně přehrávali a skóre bylo pouze 4:0. Tento zápas bych nazval festivalem zahozených šancí, protože jsme neproměňovali ani ty nejvyloženější brankové příležitosti.

V úterý jsme zajížděli k předehrávanému utkání do Táborska. V prvním poločase jsme předvedli velice slabý výkon především směrem dopředu z hlediska odvahy a sebevědomí. Aktivní soupeř nám nedával moc prostor a naše pomalá hra s nedostatkem pohybu a kontroly prostoru nás omezovala k držení míče pouze na vlastní polovině. Žádnou kreativitu či lídrovství jsme v prvním poločase z naší strany neviděli.

Ve druhém poločase se hra zvedla, začali jsme být aktivnější a postupně být v zápase i lepším týmem. Vítěznou branku v zápase jsme vstřelili až pět minut před koncem, když se trefil Husák po rohovém kopu Linga. Poté Ling ještě přidal jednu branku a z Táborska jsme si odvezli vítězství 3:1.

Oba zápasy pro nás byly obrovské ponaučení a to především z hlediska soustředění, klidu a pozornosti. Ať hrajeme s jakýmkoliv soupeřem, musíme vždy hrát na sto procent. Zápasy jsme neodehráli v takové kvalitě a přístupu, jaký bychom si představovali.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Tatran Prachatice 4:0 (2:0)
FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 1:3 (1:1)