FC Tempo Praha

U13: Skvělý úspěch na Ondrášovce

9.5.2018 23:19   Libor Koller  

Tempáci v konkurenci nejlepších 24 týmů České republiky obsadili 8. místo.

O víkendu v Rokycanech proběhl finálový turnaj Ondrašovka Cupu. Už to, že jsme se kvalifikovali mezi 24 týmů v republice, je velký úspěch. Jen je škoda, že se nedostalo na tyto turnaje i více našich kategorií, abychom ukázali, kdo je Tempo Praha. Tak to zůstalo jen na nás U13. Do skupiny nám nalosovali Mladou Boleslav, Jihlavu, Vítkovice, Duklu Praha a Sokolov.

Turnaj kluci rozehráli s respektem k soupeři a to "Bolka" využila a porazila nás 2:0. Výkon jakoby ještě seděli v autech a čekali na otevření dveří. Neví kdo, ale dveře jim někdo otevřel a byla to velká paráda jak výsledková, tak fotbalová. Jihlavu smetli 3:0 a nedali jí vůbec šanci ani pomyslet na úspěch. Před obědem jsme dobývali branku Vítkovic a doháněli zaváhání z úvodu utkání. Nakonec jsme jen remizovali 1:1, což byla pro nás po utkání ztráta. Rizoto nám náramně sedlo a po obědě jsme ze hřiště "vyhnali" Sokolov 4:0. Do posledního utkání ve skupině jsme hráli o postup mezi TOP 8 s Duklou Praha. Hned v úvodu nám pomohla vlastní branka soupeře. Od té doby kluci nedopustili, abychom v utkání neuspěli. Konečný výsledek 3:1 zajistil to, že Tempo bude mezi osmi nejlepšími týmy v republice a to jako jediné neligové!

Postup jsme oslavili, jak je u nás obvyklé, na houpačkách a v bazénu na tobogánu. Zkrátka náš neřízený chaos. Úspěšnou sobotu jsme zakončili večerním piknikem na Rokycanském náměstí, kde proběhla druhá večeře. Pak už děcka skočila do spacáků v základní škole.

Některá utkání nabízí tempácký Youtube kanál (nasdíleno z oficiálního kanálu Ondrášovka Cupu) ZDE

V neděli  jsme se utkali s Olomoucí, Spartou, Jabloncem, Teplicemi, Slavií a Zlínem. Boleslav byla započtena ze skupiny. Konfrontace s nejlepšími týmy začala s Olomoucí (0:2). Utkání bylo vyrovnané a bylo důležité, kdo dá první gól, protože na nerovném terénu pak bylo obtížné tvořit hru. Se Spartou (0:2) k překvapení všech byli kluci polovinu utkání lepší, ale stačila malá nepozornost a byli jsme potrestáni a soupeř pak už hru ovládl. Po obědě jsme vyběhli na Jablonec (1:3) a vypadalo to, jako bychom snědli líné kuře. Hra byla pomalá, všude jsme byli pozdě. Škoda, protože soupeř byl k poražení. Tak to odnesly Teplice (5:1). Krásnými brankami a pozornou hrou jsme si připsali první a jedinou výhru ve zlaté skupině. Slavia (0:3) nás přehrála i díky našim hloupým zákrokům ve vápně a proměněným penaltám. Poslední utkání jsme hráli o konečné 6. místo se Zlínem (0:4). "Ševci" nám nedali šanci i proto, že z naší strany to moc povedený zápas nebyl. Po skončení byli kluci hodně smutní, i slza občas ukápla.

Konečné 8. místo na finálovém turnaji je ale obrovský úspěch, jak pro kluky (Lucku), tak i klub, který jsme určitě tímto hodně zviditelnili. Jsem rád, že jsem mohl být s nimi u toho, jak se fotbalově "perou" s nejlepšími týmy v České republice.