FC Tempo Praha

Muži A: Umělecký dojem nestačí

10.5.2018 15:54   Petr Vanko  

V semifinále Poháru PFS byly Třeboradice důraznější a chytřejší před brankou.

Sváteční úterý 8.5. bylo vyhrazeno semifinálovým duelům poháru. Na naše hřiště dorazily favorizované Třeboradice.

Bohužel jsme sice herně za suverénem této sezóny nezaostali, ale dostali jsme pořádnou lekci z využívání šancí a trestání hrubek. Nejvíce to bylo vidět v prvním poločase. Dokázali jsme být aktivní, hráli jsme kombinačně, dostali jsme se i často do koncovky, ale bohužel jsme nemířili přesně, nebo obrana hostů vše zablokovala. Pak přišel rohový kop a Faitl placírkou v brankovém území proměnil první standardní situaci - 0:1. Druhá branka padla opět po standardní situaci. Janda se rozeběhl okolo zdi, kam dostal přihrávku a výstavní střelu křížem pověsil do šibenice - 0:2. A do třetice přímý kop skoro z poloviny hřiště a Faitl vyhrál hlavičkový souboj s Kuchařem a míč zapadl do branky - 0:3. Velmi krutý výsledek pro naše barvy, ale i to je fotbal, který se hraje na branky, nikoliv na umělecký dojem.

Ve druhé polovině jsme nechtěli z předváděné hry ustoupit a co nejdříve jsme chtěli skórovat. Bohužel jsme znovu i přes aktivní vstup do druhého poločasu své šance nedali a soupeř hned trestal. Červenka si zasekl míč a chytře obstřelil Kuchaře - 0:4. Kluci však nakonec přece jen odměnu za svou aktivitu dostali. Tománek výborně načasoval přihrávku na Trojana a ten svůj nájezd zakončil přesně k tyči - 1:4. Prakticky za pár chvil odcentroval Bláha a našel přesně hlavu Netušila a bylo to na dostřel - 2:4. I přes veškeré úsilí jsme však další branku nepřidali, a tak gratulujeme zkušenému soupeři k postupu.

Trenér Petr Vanko: "Dneska skóre vypadá trochu hůř než předvedená hra. Nabídli jsme zkušenému soupeři svými chybami příležitosti, a ten je bezezbytku potrestal. My jsme bohužel takový zabijácký instinkt ve svých šancích neměli a to byl asi dneska největší rozdíl. Věřím, že se poučíme a v sobotu v Měcholupech to bude lepší hlavně výsledkově."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Třeboradice 2:4 (0:3)