FC Tempo Praha

U14: Přínosný miniturnaj v Modré

12.5.2018 22:28   Petr Havlíček  

Tempo změřilo síly s Ústím nad Labem a Dynamem Drážďany.

Volného víkendu v mistrovské soutěži jsme využili k výjezdu do Modré u Děčína, kde nás měl čekat miniturnaj čtyř týmů. Nakonec Most kvůli nedorozumění nepřijel, ale výsledný model dvou regulérních zápasů s Ústím nad Labem a jejich spřáteleným Dynamem Drážďany byl možná ještě lepší. Dvouhodinové čekání na úvodní duel bylo jediným minusem této změny, ale po procházce krásnou okolní přírodou a hrách v lese to nakonec bylo vlastně plus.

Proti Ústí jsme odehráli dva slušné poločasy, ve kterých kluci byli aktivní a oproti posledním zápasům šli kvalitněji a přesněji do rozehrávky. Více šancí jsme si vytvořili po přestávce, nicméně efektivita byla trestuhodná, což se nám málem vymstilo. Nakonec jsme ale zápas i přes neproměněnou penaltu a dva zahozené nájezdy na gólmana o gól vyhráli. Hlavně v prvním poločase jsme zbytečně předržovali míč a při napadání byli až moc zatažení, ve druhé se tyto věci zlepšily a občas se dostavil i klid v kolmých přihrávkách.

Zápas proti Dynamu Drážďany měla být výzva, se kterou se ale kluci prvních 20 minut nechtěli prát naplno. Možná i vlivem únavy ve velkém vedru a zbytečného respektu jsme německé fotbalisty nedostupovali a báli se hrát. Postupem času se někteří hráči více otrkali a zjistili, že když soupeře zatlačí a bezchybně provedou činnosti s míčem, mohou se dostat do šancí také. První půli jsme tak vysoko prohráli, druhá už byla výsledkově vyrovnanější.

Obě utkání pro nás byla skvělou zkušeností a hlavně z konfrontace s Dynamem bychom si měli odnést, že veškeré činnosti s míčem je potřeba provádět rychle a přesně (nestačí jen jedno z toho) a že je třeba ještě více rozumět hře a pracovat správně s prostorem v obranné i útočné fázi. Také si musíme uvědomit, že fotbal se rozhoduje ve vápnech – v našem vápně musíme lépe nabírat hráče a na každou naši střeleckou příležitost v zápase i tréninku je nutné soustředit se opravdu naplno. Děkujeme Ústí i Dynamu Drážďany za možnost sehrát kvalitní zápasy a děkujeme rodičům za podporu a dopravu na sever Čech!

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 2:3 (1:0)
SG Dynamo Drážďany - FC Tempo Praha 7:1 (5:0)