FC Tempo Praha

Muži A: Rozhodla Bláhova paráda

13.5.2018 15:01   Petr Vanko  

Tempo v Měcholupech prohrávalo o dvě branky, ale během sedmi minut dokázalo skóre otočit. Bláha rozhodl střelou téměř z poloviny hřiště.

Program 25.kola přeboru jsme zahajovali na hřišti Horních Měcholup, toho času druhého týmu tabulky. Ze soupeře jsme měli velký respekt, protože hraje v této sezóně výborně, ale na druhou stranu jsme si věřili, protože jsme černobílé doma na podzim porazili a těšili jsme se na pohledný zápas.

První poločas tuto predikci určitě naplnil. Naše napadání dělalo domácím velké problémy a dokázali jsme být i aktivní v útočné fázi. Bohužel nás Měcholupy trestalY prakticky za každou chybu. Hned ve třetí minutě jsme propadli v souboji uprostřed hřiště a prakticky z první střely na branku se náramně trefil Bláha - 1:0. Pak jsme převzali iniciativu a měli jsme navrch, bohužel bez větší šance a když byl Čech po krásném uvolnění sražen v pokutovém území a neozvala se píšťalka rozhodčího Šaróky, přišel další trest. Dlouhé autové vhazování jsme odvrátili, ale následný centr již nikoliv a tři nepokrytí hráči Měcholup na zadní tyči měli lehkou práci, skóroval Holík - 2:0.

Náš tým se ale nevzdal, pokračovali jsme v aktivní hře a přišla odměna. Bláha zahrál rohový kop, Prucek se na přední tyči prosadil a jeho hlavička nakonec propadla do sítě - 2:1. To se psala 38.minuta. Za pět minut kopal Bláha přímý kop z velmi výhodné pozice. Řemínek viděl míč na poslední chvíli, vyrazil jej k dobíhajícímu Čechovi a ten propálil domácího brankáře podruhé, vyrovnáno - 2:2. No a za další minutu přišel nejkrásnější moment utkání. Bláha na polovině hřiště zpracoval nepřesnou rozehrávku obránce, všiml si vysokého postavení Řemínka a z druhého doteku vstřelil jeden z nejhezčích gólů celé přeborové sezóny - 2:3. Jen pro připomenutí, podobný kousek se našemu střelci povedl i v domácím zápase s Motorletem. Nádherný moment a velká odměna za aktivitu a nasazení Tempa.

Do kabin tak šli domácí s hlavou svěšenou a ještě se zraněným kapitánem Holíkem, který po souboji musel vystřídat. Přejeme domácímu kapitánovi brzké uzdravení. Obraz hry se ve druhém poločase rapidně změnil. Nejprve sice mohl rozhodnout Čech, ale jeho hlavička z velmi dobré pozice mířila mimo tři tyče. Pak začali domácí využívat svou výškovou i hmotnostní převahu. Prakticky při každé příležitosti letěl dlouhý míč do pokutového území. Náš tým však byl za výhru schopen doslova i umřít a celý tým s Pacovským v čele odvracel jeden míč za druhým. Jedinkrát nám pořádně zatrnulo, když po dlouhém vhazování míč proskákal okolo tyče. S vypětím všech sil jsme to uskákali a navíc jsme ze dvou nadějných brejků mohli rozhodnout. To se bohužel nepodařilo, a tak jsme museli dřít až do konce. Po tříminutovém nastavení se ozval hvizd a mohlo se slavit.

Jakub Slezáček (Horní Měcholupy): "Vedli jsme 2:0 po krásných dvou brankách, ale asi to byly jediné dvě dobré věci, které se nám povedly. Nehráli jsme dobře a Tempo nás přehrávalo. Nevěděli jsme si rady s jejich pohybem, byli jsme trošku zaskočeni, nedokázali jsme vůbec kombinovat tak, jak jsme zvyklí. Nedostávali jsme se k naší hře a Tempo najednou během šesti minut výsledek otočilo. Byl to asi zasloužený výsledek podle obrazu toho prvního poločasu. Druhá půle už byla o tom, jak nám tam budou propadávat standardky, jestli to tom dotlačíme. Tempu hodně pomohl gólman. Už to bylo takové na sílu,  ale nic nám tam nepadlo. Z naší strany to nebyl takový výkon, abychom tak kvalitní mužstvo, jako je Tempo, porazili."

Trenér Petr Vanko: "I když jsme v prvním poločase prohrávali, tak jsme hráli velmi dobře a věřil jsem, že nějaký ten gól dáme. Co však nakonec kluci dokázali a jak odmakali druhý poločas, za to nezbývá než smeknout klobouk. Branka Dana Bláhy byla takovou třešničkou na dortu a doporučuji všem si prohlédnout na videu. Z dnešní výhry mám opravdu dobrý pocit a celý tým odvedl skvělou práci. Nezbývá než poděkovat."

Nejlepší hráč Měcholup: Martin Bláha
Nejlepší hráč Tempa: Dan Bláha.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha: Pavel Pacovský (Tempo)

Zápasy:

SK Horní Měcholupy - FC Tempo Praha 2:3 (2:3) Video ze zápasu