FC Tempo Praha

U8: Shrnutí posledních týdnů

20.5.2018 13:54   Martin Hamada  

Sváteční dny Tempáci využili k účasti na několika turnajích.

Měsíc květen byl pro náš tým mimořádně náročný, jelikož oba dva státní svátky (1. a 8. května) jsme sehráli turnaje a tím jsme se dostali do rytmu anglického týdne.

Dne 1. 5. jsme sehráli turnaj v Řeporyjích. Turnaj byl pro ročník 2009 - hráli jsme tedy proti o rok starším soupeřům. Náš tým Benfica herně nepropadl v žádném utkání. S Hájemi (r. 2009) a Stodůlkami (r. 2009) sehrál velmi vyrovnaná utkání. Výsledek byl vždy jen o jednu branku (4:3 a 3:4).

Velmi dobře odehráli turnaj Šmíd, Kukuczka, Ondica - tito hráči si jdou v pondělí 21.5. vyzkoušet trénink k našemu partnerovi AC Sparta Praha a poměří se s jejich hráči na tréninku. Stejná akce nyní probíhá s Honzou Roubíčkem, který jako o rok mladší hráč v našem týmu v pátek 18.5. vyzkoušel trénink se svým ročníkem. Cílem těchto akcí je namotivovat kluky do další práce a ukázat jim další laťku, na kterou je třeba se zlepšovat.

Ale zpět k programu týmu. Další turnaje se odehrály dne 8. května. Část týmu bojovala v Mělníku, část ve Velvarech a část měla utkání v Dolních Počernicích.

V Mělníku naši kluci střídali výborně odehraná utkání s utkáními, ke kterým přistoupili ledabyle. Celkové umístění týmu bylo v polovině celkové tabulky. Za tento turnaj chci pochválit Olivera Hristova, který vstřelil většinu branek našeho týmu. Chci však poděkovat všem klukům za účast, snahu a rodičům za podporu.

Ve Velvarech se náš tým střetl s velmi kvalitními celky. Soupeři nám byli Dukla, Bohemians 1905, FK Děčín, FC Chomutov, FK Příbram. Náš tým nepropadl herně v žádném utkání. V základní skupině jsme nevyhráli ani jedno utkání - avšak po výsledcích 5:4, 7:6 ... Herně jsem se týmům naprosto vyrovnali. V utkání o umístění jsem porazili o rok starší kluky z Chomutova, což dokazuje, že se s podobnými celky opravdu můžeme rovnat.

Třetí parta měla utkání v Dolních Počernicích. Celkový výsledek 16:13 říká, že utkání bylo velmi vyrovnané. Škoda jen, že jsme utkání po brzkém vedení nepřevedli do vítězného konce. Většinu našich gólů dal Filip Eichler, který i polovinu utkání dobře odchytal.

Při srovnání našich kluků s kluky z nejlepších českých týmů je vidět, že neztrácíme nic z rychlosti, důrazu, střele i řešení akcí. Je však poznat, že ztrácíme v mikrotechnice a obehrávání hráče na malém prostoru či z místa. Rychlostní řešení akcí je velmi dobré do budoucna - pro přechod na větší hřiště, přesto se do konce června zaměříme na jemné ovládání míče, abychom byli více konkurenceschopni i v aktuální a následující sezoně.

Mimo jiné jsme ve středu 16.5. sehráli výborně organizované přátelské utkání trenérem Milanem Lžičařem z Jinočan. Na hřišti byly síly více než vyrovnané.

Po těchto akcích jsme strávili pátek 18.5. v lanovém parku a aktivně si odpočali. Děkuji všem rodičům za pomoc s dohledem na kluky při této akci.

Zápasy:

Sokol Dolní Počernice - FC Tempo Praha