FC Tempo Praha

U19: Trutnov nechtěl hrát fotbal

7.6.2018 11:25   Michal Netušil  

V zápase jsme předvedli koncentrovaný výkon, který vedl k vítězství 6:0.

V zápase jsme se ujali rychle vedení v 7. minutě po brance Babického. Trojan prodloužil hlavou dlouhý míč za obranu, Fíla se dostal k míči a pak už se šlo slavit - 1:0. O pět minut později jsme se radovali podruhé, když se trefil opět Babický. Poté se hra trošku vyrovnala, ale šance jsme měli převážně my. Ale do konce poločasu jsme nedokázali proměnit žádnou. My jsme hráli dobře a přesně to, co jsme potřebovali. Trutnovu se nedařilo nic vymyslet, a tak začínal hledat chyby na straně rozhodčího. Začal hodně komentovat jeho výroky a to se jim nevyplatilo. Ke konci poločasu dostali první žlutou kartu, a tak jsme hráli přesilovku. Ale tu jsme nevyužili, a tak se šlo do šaten za stavu 2:0.

Čekali jsme, že bude chtít Trutnov s výsledkem něco udělat, ale do první šance jsme se dostali my. Trojan se dostal ve vápně k míči, kde byl jasně faulován. Kopala se penalta, kterou proměnil Babický a dovršil tím hattrick - 3:0. Hosté se cítili hodně ukřivdění, a tak se už nesoustředili na fotbal, ale na diskuze s rozhodčím. Dostali snad sedm žlutých karet a jednu červenou. Všechny karty byly za řeči a červená za nadávky rozhodčímu. Neustále jsme hráli přesilovku a v jednu chvíli dokonce proti sedmi hráčům v poli. Do konce zápasu jsme přidali další tři branky, když se trefili Babický, Hampapa a Kostka. Konečný výsledek 6:0 byl ještě pro Trutnov milosrdný, protože jsme nedali spoustu šancí.

Zaslouženě jsme vyhráli a to hlavně díky koncentrovanosti a disciplíně. Na druhou stranu, co předvedl Trutnov, byla ostuda fotbalu. Neustálé pokřikování na rozhodčího nemá ve fotbale co dělat a hráči v této kategorii by měli spíše respektovat výroky rozhodčího a soustředit se na fotbal.

Zápasy:

FC Tempo Praha - MFK Trutnov 6:0 (2:0)