FC Tempo Praha

U19: Pochvala za první poločas

14.6.2018 11:27   Michal Netušil  

Přes porážku Tempáci na Meteoru výkonem nezklamali.

K poslednímu venkovnímu zápasu jsme přijeli na půdu Meteoru. Věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas, ve kterém si budeme muset sáhnout na dno sil, protože se hrálo ve velkém vedru a navíc polovina kluků měla v nohách minimálně poločas odehraný za muže. Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně. Bohužel to ale na body nestačilo.

V prvním poločase jsme hráli velice aktivně a díky tomu jsme domácí nepouštěli k naší brance. Naopak jsme to byli my, kdo si vytvářel brankové příležitosti. Bohužel jsme je neproměnili. Největší šanci měl Adámek, který nevyužil šanci, ve které se ocitl sám před brankářem. A tak přišel trest ve 40. minutě. Trajhan fauloval ve vápně domácího hráče a domácí kopali penaltu. Meteor penaltu proměnil a domácí se ujali vedení 1:0.

O přestávce si domácí hodně nahlas promluvili a do druhého poločasu vletěli s mnohem větší aktivitou a agresivitou. Podařilo se jim rychle přidat dvě branky a s dostatečným náskokem 3:0 v zádech tempo hry opadlo. Toho jsme využili a snížili na 3:1. Vypadalo to, že bychom mohli s výsledkem něco udělat. Ale neradovali jsme se dlouho ze vstřelené branky. Meteoru se podařilo rychle zareagovat a přidali čtvrtou branku. Za stavu 4:1 zápas také skončil.

Klukům bych chtěl poděkovat hlavně za dobře odmakaný zápas především za první poločas, kdy jsme byli lepším týmem. Ve druhém poločase bylo hodně znát, že nám docházely síly. Doufám, že v posledním zápase sezóny se doma rozloučíme výhrou a potvrdíme velmi slušnou šestou příčku v první sezóně dorostenecké divize.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha 4:1 (1:0)