FC Tempo Praha

Muži A: Vysoká výhra ve Vršovicích

19.6.2018 18:17   Petr Vanko  

Tempo skončilo na konečné páté příčce, na nováčka velký úspěch.

Derniéra soutěžního ročníku měla ještě drobný náboj. Na hřišti Vršovic jsme se chtěli rozloučit vítězstvím, které mohlo znamenat i posun na čtvrtou příčku.

Ve svých rukou jsme měli jen výhru, porážku Měcholup museli zařídit na ČAFCe. To první se povedlo, to druhé nikoliv. Skončili jsme tak jako nováček na 5. místě, což se jistě dá považovat za povedený ročník.

Samotné utkání přineslo mnoho vstřelených gólů a nemálo i těch nádherných. Po úvodní půlhodině oťukávání se na středu hřiště zmocnil míče Bláha a nádhernou střelou ze třiceti metrů nedal domácímu mladíkovi šanci. Míč se zastavil až v šibenici - 0:1. A tím drobná nuda skončila. Po hezké kombinační akci se dostal do dobré pozice Geissler, ale Smetana jej vychytal. Pak ránu Tomaidese srazil Prucek a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Protivínský proměnil bezpečně - 1:1. Za několik sekund posunul míč Geissler na Bláhu a ten se trefil podruhé v zápase a podruhé nádherně ze střední vzdálenosti - 1:2. A zase neuběhla ani minuta a po kombinační akci modrobílých se trefil Špulka - 2:2.

Čtyři branky padly i po přestávce. Tentokrát ale do branky Vršovic. Již ve 47. minutě se po závaru dostal k míči Žalud a jeho zblokovaný pokus napálil do sítě Geissler - 2:3. Na pojistku jsme si museli chvilku počkat. Smetana ještě vychytal po rohovém kopu Netušila, ale pak už to přišlo. Žalud prodloužil na Trojana, ten si poradil v souboji s obráncem a na zadní tyč trefil přesně - 2:4. Za pár chvil vybojoval míč Frei, přihrál Čechovi a jeho krásná rána levačkou skončila v síti - 2:5. No a poslední gól v letošní sezóně našich barev si připsal brankář Pacovský. Frei byl faulován a Pacovský penaltu bezpečně proměnil - 2:6. Výhra tak sice neznamenala posun v tabulce, ale tečku za úspěšnou sezónou určitě.

Jaromír Tomaides (Vršovice): "První poločas jsme byli o něco lepší, dokázali jsme vyrovnat, ale ve druhém odešli fyzicky. Už moc netrénujeme, otevřeli jsme hru, dostali dva rychlé góly a bylo to. Nastoupili za nás čtyři dorostenci a ten první poločas to docela šlo."

Petr Vanko (Tempo): "Před sezónou bychom nečekali, že ještě v posledním kole budeme mít o co hrát. Kluci si šli za výhrou a i když jsme v prvním poločase měli okénka v obraně, tak naše střelecká potence dnes byla silnější. Jsem rád, že jsme sezónu zakončili výhrou a vylepšili ještě bodový zisk z podzimu. Páté místo je super na nováčka a všem moc děkuji za povedenou sezónu."

Nejlepší hráč Vršovic: Marek Borovička
Nejlepší hráč Tempa: Dan Bláha
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Dan Bláha (Tempo)

Zápasy:

SK Union Vršovice - FC Tempo Praha 2:6 (2:2) Video ze zápasu