FC Tempo Praha

U11: Naposledy na malém hřišti

27.6.2018 10:08   David Perl  

Derniéru odehráli Tempáci na Slavii.

Ve středu 13.6. jsme odehráli poslední mistrovský zápas sezony a poslední zápas v rozestavení 5+1. Soupeřem byla pražská Slavia, která postavila mix ročníku 2007 a 2008. Chtěli jsme po hráčích, aby navázali na svoje výkony s Duklou a ještě lépe se Slavií, se kterou jsme odehráli výborný zápas na domácí půdě v jarní části. Oba naše týmy měly zcela rozdílné vstupy do utkání. Jeden tým v podstatě dvě čtvrtiny herně dominoval a soupeře k ničemu nepustil, druhý tým se trápil a klukům nevycházely akce, které již mají nacvičené a návyky jsou jim vlastní.


Po polovině se průběh změnil a bylo znát, že i na hřišti, na kterém se nedařilo ze začátku, se vývoj podařilo obrátit. Co však bylo patrné, byl jednoznačně pohyb hráčů soupeře nejen s míčem, ale především bez něj. Byla to ukázka, jak si pohybem neustále říkat o míč, nesčetné náběhy za obranu a chuť vybojovat míč za každou cenu. My jsme v poslední fázi na tuto hru nestačili a naprosto zaslouženě ji i herně prohráli. Ukázalo nám to naše rezervy a cestu, kterou chceme jít. Těšíme se na příští sezónu a budeme se snažit klukům tyto věci, bez kterých fotbal nemůže být, vštípit a naučit je.

Děkujeme klukům za jejich přístup k tréninkům, hře i k tomu, jak se chovají jeden k druhému. Velká pochvala, která zazněla i po turnaji v Třebíči, je směrována na naše úžasné rodiče, kteří povzbuzují přesně tím způsobem, jakým mají a jak to klukům pomáhá.

Zápasy:

SK Slavia Praha - FC Tempo Praha