FC Tempo Praha

Muži B: Hodnocení sezony

19.7.2018 18:22   redakce  

Hodně netradiční postupovou sezonu přibližuje trenér tempácké rezervy Petr Dedek.

Jaké byly cíle do právě skončené sezony?
Hlavní cíle zůstávají napříč sezonami stálé - zaprvé sloužit jako rezerva A týmu a zadruhé dávat možnost hráčům U19 se adaptovat na dospělý fotbal. Při početném kádru áčka se nyní místo rezervy spíše stáváme možností odehrát nějaké minuty pro ty, kteří se nevejdou do nominace áčka, případně do základní sestavy. Ne všichni to chápou, ale o to větší příležitost aspoň dostávali hráči U19 a samozřejmě i hráči našeho kádru. Po loňském třetím místě jsme s vidinou letošního vstřícného postupového klíče trochu pošilhávali i po I.A třídě, klidný střed tabulky měl být minimem našich ambicí na poli výsledků.

Jak se je podařilo naplnit herně a výsledkově?
Podzim se až na závěr vydařil herně i hlavně výsledkově. Áčko bylo početné, jejich dodávky hráčů byly kvalitní a motivované, zvládaly se i těsné závěry zápasů.  V závěru podzimu jsme museli zápasy hrát jen s naším kádrem a zvláště na Chodově byl výkon velmi tristní. Jaro zastihlo áčko s mnoha zraněnými, dodávky hráčů se ztenčily a výsledky se pohybovaly po sinusoidě. Výkony v zápasech s naším kádrem se oproti podzimu výrazně zlepšily, ale na udržení podzimního druhého místa to nestačilo. Tabulkou jsme se propadali, ale obratem ve druhé půli posledního zápasu (použili jsme vynález přerušovaného koučinku) jsme se dostali na konečné páté místo, což, k překvapení všech, bohatě stačilo na postup do I.A třídy.

FC Tempo Praha B - FC Háje JM B 5:0 FC Tempo Praha B - FC Háje JM B 5:0
 
Jaké jsou cíle týmu do sezony následující?
V I.A třídě nás čeká patrně velmi tuhý boj o každý bod. Oproti jaru se však, doufejme, stabilizuje marodka áčka, takže cílem musí být důstojný výkon v každém zápase, stálé vytěžování náhradníků áčka i nejlepších hráčů U19 a výsledkově pohyb nad čárou sestupu a pokračovat v postupných malých krůčcích ve snaze o aktivnější a organizovanější hru.

Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Největší předností i slabinou týmu je stoický klid za jakéhokoliv stavu skóre, vývoje hry, počasí i způsobu koučinku ? Předností je i stále vysoká střelecká potence, v jediném zápase celé sezóny jsme nevstřelili gól. Slabinu bych viděl v týmové defenzivní činnosti, to byla ovšem na druhou stranu slabina téměř všech týmů v soutěži.

Nejlepší a nejhorší moment sezony?
Nevím, jestli nejlepší, ale nejúspěšnější moment bylo určitě spočítání postupu dvě hodiny po závěrečném zápase, neboť I.A třída bude pro béčko historická premiéra. Nejhorší moment byl na podzim na Chodově, kdy nás domácí nejprve zkusili porazit posilami "načerno" a pak nám ještě hnusně nadávali po odhalení jejich podvodu… Ke cti je jim nutno přiznat jarní omluvu jejich vedoucího.

Do jaké míry sledujete výkony a výsledky ostatních tempáckých týmů a který z nich vás zaujal?
Sleduji samozřejmě výsledky všech tempáckých týmů v IS FAČR, výkony v rámci možností osobně hlavně u starších kategorií. Nejvíce mne zaujaly vysoce organizované výkony U15 a U14 a dominance týmu U10 na Tempo Cupu. Z hlediska výsledků jsem byl příjemně překvapen vlastně všemi týmy, u kterých má výsledky cenu sledovat.

Zábavná historka ze sezony?
Po roce obhájil hlavní roli v této rubrice Pavel Hrstka. Tentokrát vytrvalými a konstantními střelami vysoko nad před, při i po každém tréninku, díky kterým je asi nejúspěšnějším přispěvatelem do týmové kasy. Pokladník nemá oblíbenějšího hráče, neboť Pavlova docházka je příkladná.

Co chybí Tempu, aby se dostalo po sportovní stránce na ještě vyšší úroveň?
Asi jen čas. Myslím, že všeobecný vzestup je konstantně trvalý a jeho míra v čase je tak akorát, abychom si úspěchy užili a nová úroveň soupeřů nás nesežehla.

Který trenér, pokud nějaký, je vám největší inspirací a jaký je váš trenérský sen?
Inspirací jsou mi všichni trenéři, kteří vyznávají kombinační styl a jsou schopni ho svůj tým naučit tak, aby byli úspěšní. Asi hlavním představitelem tohoto stylu je Josep Guardiola. A trenérským snem je se aspoň občas lehounce tomuto ideálu podobat či přiblížit.

Pokud chcete ještě něco čtenářům sdělit, zde máte prostor…
Velké díky hráčům béčka za přístup! Akceptování hlavního cíle rezervy pro ně totiž třeba někdy znamenalo, že se nedostali ani do nominace na zápas, ačkoli trénovali poctivě… Nebo si jindy nezahráli dost minut přes dobrý výkon v minulém zápase, jelikož U19 hrála druhý víkendový den a byla tedy příležitost mladým hráčům dorostu dát větší prostor… Díky!

Osoby:

Petr Dedek