FC Tempo Praha

Muži A: Cenný divizní skalp

22.7.2018 22:51   Petr Vanko  

Díky brankám Haška a Vltavského zvítězilo Tempo 2:1 na hřišti divizní Dobříše.

Nováčkovská sezóna je za námi a v plném proudu už je příprava na tu další. Nabitý program přípravných utkání jsme začali na hřišti divizní Dobříše.

Domácí měli za sebou také nováčkovský rok. Premiérové působení v divizi A završili ve středu tabulky, a tak jsme se těšili na konfrontaci s celkem z vyšší soutěže. Na začátku jsme se trochu sžívali s jiným tempem zápasu, naštěstí nás podržel brankař Kuchař. Pak jsme se neustále zlepšovali a po pár minutách už jsme byli domácím více než vyrovnaným sokem. Do poločasu sice branka nepadla, ale šance tedy rozhodně byly a diváci se nenudili. Jak my, tak Dobříš jsme se několikrát mohli ujmout vedení, ale oba brankáři své týmy podrželi nebo byla na vině nepřesná koncovka.

Po přestávce pokračoval zajímavý duel. Diváci několikrát ocenili akce obou týmů potleskem. Troufám si říct, že ve druhé polovině jsme byli o chlup lepší než domácí, ale první gól jsme inkasovali my. Naší obraně pláchli rychlí útočníci a v situaci 2 na 1 už Netušil s Kuchařem nezabránili brance - 1:0. Naštěstí jsme nesložili zbraně a po pasu Šmídka utekl Hašek a z úhlu zakončil velice chytře - 1:1. Před koncem zápasu jsme si pak vypracovali dvě tutovky, ale ani jednu jsme nedokázali proměnit. Když už to vypadalo na remízu, tak se dokázal přes obránce prosadit Vltavský, obešel i brankáře a do prázdné branky rozhodl - 1:2. I když domácí asi nenastoupili v plné síle, tak výsledek i hra je velkým povzbuzením do letní přípravy.

Trenér Petr Vanko: "Na první zápas byli diváci svědky velmi zajímavého zápasu. Pro nás super konfrontace a jsem spokojený jak s předvedenou hrou, tak s výsledkem. Čeká nás náročný program a pokud kluci budou takto přistupovat k tréninkům a zápasům a vyhnou se nám zranění, tak budeme maximálně spokojení."

Zápasy:

MFK Dobříš - FC Tempo Praha 1:2 (0:0)