FC Tempo Praha

Muži A: Zasloužená výhra s Poříčím

2.8.2018 13:58   Petr Vanko  

Útočník Vltavský dal tři branky, jeho kolega Hašek přidal dvě.

Vedle řeky Sázavy, plné koupajících se lidí ve velkém vedru, jsme hráli další přípravné utkání, tentokrát v Čerčanech proti vítězi středočeského přeboru. Suverén loňské sezony Posázavan Poříčí nad Sázavou byl velmi kvalitní prověrkou.

Naštěstí tropické počasí pomalu ustupovalo, a tak postupem času bylo na hřišti přece jen trochu dýchatelněji. Poříčí však mělo s podmínkami o poznání větší problémy než Tempo. Prakticky celý první poločas se hrál v naší režii a soupeře jsme výrazně přehrávali. Již ve 4. minutě trefil Trajhan levačkou břevno. Náš tlak neutichal, ale bohužel v koncovce jsme byli nepřesní. Ve 24. minutě jsme však konečně obranu prolomili. Hašek dobře načasoval přihrávku v přečíslení a Vltavský sám před brankářem mířil přesně - 0:1. Prakticky za pár okamžiků už jsme vedli o dvě branky. Krásnou kombinační akci zakončil Konejl přihrávkou pod sebe a Hašek zachoval před brankářem ledový klid a šanci proměnil - 0:2. Pak si ještě náš útočník mohl připsat další branku, ale po centru Vltavského trefil hlavou jen tyč. Třetí gól jsme však do přestávky ještě přidali. Konejl uvolnil Haška, který našel na zadní tyči Vltavského, který do prázdné branky zakončil povedenou kombinaci - 0:3. Poříčí pořádně zahrozilo jen jednou. Únik útočníka černožlutých zastavil až na brankové čáře Schwank.

Po pauze jsme trochu polevili a naši laxní rozehrávku hned soupeř potrestal z dorážky po samostatném nájezdu - 1:3. Za pár chvil našel Konejl na zadní tyči Vltavského a ten mezi nohy prostřelil Soukupa a dovršil hattrick - 1:4. Hned vzápětí si pro míč běžel Kuchař, Schwank mu odclonil hráče a k překvapení obou týmů se kopala penalta. S přehledem proměněno - 2:4. Znovu do tříbrankového vedení jsme šli po akci Šmídka, který obešel obránce a Hašek byl dostatečně důrazný, aby uklidil míč do sítě - 2:5. Ještě před touto brankou si Bláha narazil s Haškem a jeho lob přes brankáře skončil na břevně. Deset minut před koncem se uzavřel střelecký účet zápasu. Přihrávku před naší branku jsme bohužel uklidili jen k soupeři, který vstřelil poslední gól zápasu do prázdné branky - 3:5.

Trenér Petr Vanko: "Jen se musím opakovat. Znovu jsem velmi spokojený s přístupem týmu i s předvedeným výkonem. Trošku mě mrzí jen uspokojení při vstupu do druhého poločasu, ale to určitě nepokazilo dojem z celého zápasu. Proti nám byl velmi kvalitní soupeř a zvládli jsme to vcelku dobře. Jsem teď zvědavý, jak tým zareaguje na odjezdy na dovolenou a další absence, které nás čekají v prvních dvou kolech přeboru a v generálce se Střešovicemi."

Zápasy:

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou - FC Tempo Praha 3:5 (0:3)