FC Tempo Praha

Muži B: Výhra i bez kapitána

13.8.2018 23:23   Moris Hyršl  

Díky drtivému finiši získalo béčko v souboji dvou postoupivších všechny tři body.

Po dvou týdnech intenzivní letní přípravy jsme na úvod sezony přivítali na domácí půdě tým Xaverova, nám velmi známého soupeře z minulé sezony. Kdo by čekal, že absence kapitána Nechvíly týmu nepřidá na morálce, velice by se mýlil. Všichni v kabině byli natěšení na zápas a po Jirkovi nikdo ani nevzdychl.

Do utkání jsme vstoupili velice aktivně, s míčem jsme obléhali pokutové území soupeře, který se k balonu dostával velmi sporadicky, ovšem stoprocentní šance ne a ne přijít. Po půlhodině hry se přece jen dostal do šance i soupeř a po nedorozumění ve vápně se dokonce ujal vedení. Nás tato událost nikterak nepoznamenala a dál jsme se hnali za vytouženým gólem. V nastavení prvního poločasu nám k tomu velmi pomohl obránce soupeře, který po prvním špatném doteku velmi nekoordinovaně fauloval Pavla na hranici pokutového území. Zde bych rád podotkl, že se jedná o první špatný první dotek, u kterého figuroval Pavel, ale sám ho nespáchal. Nabídnutou možnost pokutového kopu naše hvězdička Jirka Žalud, se sebevědomím posilněným nástupem na dvanáct minut za Áčko, s přehledem proměnila, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, markantní převahou našeho týmu. Velké oživení přinesl do hry střídající Babický, po jeho individuální akci a centru Adámka se balón snesl na hlavu Honzy Míky, který neměl problém z deseti centimetrů prázdnou bránu trefit (I když to teda bylo o fous). Poté se soupeř dostal do hry a dokonce deset minut před koncem i po standardní situaci dokázal srovnat skóre. Naštěstí nás tato skutečnost nabudila a znovu jsme se hnali za vedoucí brankou. Tu vstřelil tři minuty před koncem, kdo jiný než Filip Babický. Poslední gól vsítil Michael Arntz, když tváří v tvář brankáři zamířil, jak sám po zápase v hospodě přiznal, do spodního pravého rohu, ale balon narval doprostřed brány pod břevno. Zde bych rád zmínil, že Filipovi, který Michaelovi asistoval, nenahrával Pavel, jak stojí na stránkách Tempa, ale já! (takže dík moc Petře, tohle ti nezapomenu).

Vstup do sezony nám tedy vyšel na jedničku. Když se k tomu nakonec připočítá i fakt, že po zápase jsme k večeři dokonce dostali i dezert, dá se minulá sobota hodnotit jako velmi úspěšná. Jenom jsme všichni zvědaví, jak se bude Jirka Nechvíla příští týden tvářit na lavičce. Je jedno, jestli je kapitán, vždyť do vítězné sestavy se přece nesahá. 

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SC Xaverov Horní Počernice 4:2 (1:1)