FC Tempo Praha

Muži A: Druhá domácí ztráta

20.8.2018 11:29   Petr Vanko  

Tempo promarnilo první poločas a podlehlo Admiře 2:3. Obě branky dal Bláha.

Druhé domácí utkání jsme hráli s týmem rezervy Admiry, která v minulém kole ztratila tři body v poslední minutě s Třeboradicemi.

Hosté určitě potvrdili své kvality a dokázali, že třetí místo z loňského ročníku rozhodně nebyla náhoda. V prvním poločase jsme jim však práci notně usnadnili. Naše aktivita byla velmi nízká a hrát jsme začali prakticky až od 35. minuty. To už ale bylo skóre 0:2. Úvod zápasu byl velmi neurovnaný. Nejblíže ke gólu byl Hájek, ale jeho ránu z přímého kopu Pacovský zlikvidoval. Další standardní situace už ale skončila gólem. Faul v pokutovém území potrestal Lupínek přesnou střelou z penalty - 0:1. Pak jsme neubránili ani opětovný centr po další standardní situaci a druhý střední obránce Admiry Pelikán navýšil náskok týmu z Kobylis. - 0:2. To byl konečně budíček a začali jsme šlapat na plyn. Po akci z pravé strany Hašek sice obránce nepřetlačil, ale Bláha odražený míč poslal neomylně do sítě - 1:2. Do kabin jsme mohli jít ještě veselejší, ale Hašek se ve velmi dobré pozici ukvapil a branku daleko minul.

Přestávka naši aktivitu neutlumila. Dvě obrovské šance jsme však neproměnili a tentokrát nás to stálo body. Soupeř prakticky z jediné akce ve druhém poločase byl stoprocentní a Michálek využil našeho nedůsledného bránění v situaci 3 na 3 a bylo to znovu o dvě branky - 1:3. Do zápasu nás dostal opět Bláha. Perl byl faulován na hranici pokutového území a Bláha přímý kop trefil nádherně - 2:3. Bohužel jsme náš tlak v další branku neproměnili a i když jsme ve druhém poločase předvedli dobrý výkon, tak to na vyrovnání už nestačilo.

Trenér Petr Vanko: "Jasnou vinu na porážce nese první poločas, kde jsme nehráli vůbec dobře. Sice jsme od 35. minuty byli lepším týmem, ale deficit jsme už nedohnali. Příští týden na ČAFCe musíme udělat pro výsledek mnohem víc."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha B 2:3 (1:2) Video ze zápasu