FC Tempo Praha

U15: Debakl a dvě remízy

20.8.2018 19:27   Petr Havlíček  

Příprava nejstarších žáků už pokročila do hernější fáze.

Po "tréninkovější" části letní přípravy přišla na řadu "hernější" část. Trojblok jsme zahájili na hřišti našeho partnerského klubu v Modřanech zápasem s Admirou. Konečný výsledek mluví za vše – utkání bylo velkou ostudou nás všech. Hrálo se 3x25 minut, v prvních dvou jsme předvedli neběhavý, líný a nekvalitní výkon, v závěrečné přišla neomluvitelná totální rezignace. Modřanům děkujeme za možnost sehrát zápas na jejich trávníku a výkon Admiry by pro nás měl být inspirací, jak by se mělo hrát den po dvoufázovém tréninku a hlavně do posledního hvizdu za jakéhokoli stavu.

O dva dny později jsme zamířili za známým soupeřem do Čáslavi. Z celkových 70 minut můžeme být spokojeni tak s polovinou – se vstupem do utkání a s jeho závěrem. Tam se klukům dařilo kvalitně stavět hru, vytvářet si šance a držet míč. Útočili jsme však v malém počtu hráčů a potvrdilo se, že fotbal se rozhoduje ve vápnech – v tom soupeřově jsme byli málo důrazní a bystří a v našem nebo v jeho okolí udělali laciné chyby, které vedly ke gólům.

V pondělí jsme v Kolodějích vyzvali Žižkov. Drželi jsme míč víc než soupeř, ale ve finální třetině nám chyběla větší rotace, moment překvapení a průbojnost do zakončení. Vzadu jsme hlavně po prostřídání nebyli tak jistí, a proto jsme znovu po hloupých individuálních chybách vícekrát inkasovali.

Celkově se klukům relativně daří výstavba hry a v některých pasážích i předfinální fáze, ale potom místo střely, včasné kolmé přihrávky nebo přechodu jeden na jednoho váháme. V bránění přibývá momentů, kdy odebereme míč na polovině soupeře nebo ho donutíme k nákopu, ale často jeden či dva kluci vypadnou a z toho plynou zbytečné chyby. Ze tří zápasů tedy jeden debakl a dvě remízy. Výhra přijde, jakmile všichni kluci zvládnou podat koncentrovaný a stoprocentní výkon po celých 70 minut.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha 1:10 (:)
FK Čáslav - FC Tempo Praha 3:3 (:)
FK Viktoria Žižkov - FC Tempo Praha 4:4 (:)