FC Tempo Praha

Muži B: Recept na hruškový koláč

21.8.2018 8:15   Jiří Nechvíla  

Tempácká rezerva, jako nováček I.A třídy, má po dvou kolech plný počet bodů.

Když historicky postoupíš s Béčkem z pátého místa do I.A třídy, tak si můžeš dovolit začínat přípravu 14 dní pře mistrákem. Neodehrát žádný přípravný zápas. Trénovat v 8 lidech. Zranit na tréninku spoluhráče. Odjet na první mistrák na svatbu. Odjet si po prvním mistráku na dovolenou. Přijít na druhej poločas. Nechat si dát první gól. Nechat si dát první gól vlastní. Slavit gól jako Griezmann. Nechat trénovat Jirku Hrona. Hrát totální fotbal. Otáčet skóre těsně před koncem. To všechno si můžeš dovolit. Po prvních dvou kolech máme plný počet bodů a skóre 8:4.

Hruškový koláč Hruškový koláč
Recept na Hruškový koláč:
Až jednou hruškový koláč ochutnáte, budete jej péct donekonečna. Má tak jemnou a vyváženou chuť, že půlku sníte za tepla. Až vychladne, půjdete jej ochutnat znova a záhy zjistíte, že na rodinu už nic nezbylo.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience:
150 g tvarohu
6 lžic slunečnicového oleje
1 vejce
2 balíčky vanilkového cukru
špetka soli
1 lžíce kakaového prášku
300 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
máslo na vymazání plechu
Na náplň
1,5 kg hrušek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na plátky, smíchaných s kůrou a šťávou z jednoho citronu
3 vejce, žloutky a bílky odděleně
250 g tvarohu
250 g creme fraîche, francouzské vysokoprocentní obdoby zakysané smetany
75 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce jedlého škrobu
špetka mletého hřebíčku

Příprava jídla:
Tvaroh, olej, vejce, vanilkový´ cukr, sůl a kakao smíchejte v míse nebo robotu dohladka. Postupně přidávejte mouku prosátou s práškem do pečiva; pokud je těsto moc tuhé, přidejte 1–2 lžíce vody. Pak ho rozválejte – vmáčkněte do vymaštěného plechu o rozměrech 30 × 40 cm. Navrch naklaďte hrušky.

Troubu předehřejte na 200 °C. Z bílků ušlehejte tuhy´ sníh. Žloutky utřete s tvarohem, creme fraîche, cukrem, vanilkovým cukrem, škrobem a hřebíčkem a opatrně je spojte s bílky. Směsí rovnoměrně potřete hrušky a dejte péct doprostřed trouby na zhruba půl hodiny, až vršek koláče pěkně ztuhne.

Bon Appétit

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Březiněves 4:2 (2:1)