FC Tempo Praha

U19: Ostrá zlomena po přestávce

21.8.2018 15:29   Filip Šmídek  

Soupeř dobře bránil a bylo těžké jeho obranu prorazit, přesto Tempo bralo tři body za výhru 5:1

V nové sezoně jsme přivítali v prvním kole na domácím hřišti nováčka z Ostré. Hned po 20 vteřinách, po dobrém tlaku útočníků, se dostal k míči Kostka, ale jeho střela mířila těsně vedle. Do dalších šancí jsme se dostávali pomálu, sice jsme drželi míč, ale soupeř hrál v bloku a těžko jsme se tam dostávali. Až ve 25. minutě napřáhl Schönmann z 25 metrů a míč skončil v síti. Ostrá hrozila z brejků a z ojedinělé šance vyrovnala. Naštěstí o pár minut později Soukal navedl míč do vápna a lehkým obloučkem na zadní tyč našel Luťchu, který hlavou dal vedení zpět na naši stranu.

Druhý poločas začal stejně a hned po půl minutě byl ve vápně faulován Hudák, penalty se ujal Bohdan, ale mířil vedle. Soupeř odpadl fyzicky ve druhé půli a držení míče bylo snad 90 na 10. Bohužel i z tak velkého tlaku jsme vytěžili pouze tři góly. Nejdříve se uvolnil Sedlář a připravil míč Bohdanovi, který se nemýlil. Poté vyvezl z vlastní půlky míč Jalůvka a před vápnem ho připravil Soukalovi, který blafákem zvýšil na 4:1 a v závěru si narazil míč Schätz s Babickým a prvně jmenovaný dal na 5:1.

V prvním zápase jsme byli po většinu zápasu na míči, ale dokud soupeř stačil fyzicky, tak jsme se těžko dostávali do větších šancí, protože bránilo devět lidí na vápně a hráli jednoduše. V předfinální fázi nám chyběl moment překvapení, budeme na tom muset zapracovat. Jinak s nasazením hráčů zatím panuje spokojenost.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SS Ostrá 5:1 (2:1)