FC Tempo Praha

U19: Pochvala za tři body

28.8.2018 23:28   Petr Havlíček  

Výkon v Trutnově měl do ideálu ale daleko. Tři body zaznamenal útočník Adámek.

Ke druhému mistrovskému zápasu jsme zajížděli do Trutnova. Po víc než dvouhodinové cestě ale celou první půli jako bychom ještě zůstali v autobuse. Hrál se nepohledný a rozháraný fotbal plný nepřesností. Vzadu nám dělaly problémy dlouhé míče domácích, které kluci špatně odhadovali a navíc se vůbec nezajišťovali. Směrem dopředu jsme se nedokázali udržet na míči a častým řešením byla kolmá přihrávka do zahuštěného středu, po které jsme balón ztratili. Přesto jsme se dostali do vedení, když Adámek zblízka překonal domácího brankáře. Krátce poté ale přišel zbytečný faul na polovině hřiště a propadlý nákop směrem na naši bránu, který domácí útočník poslal za Hampapu. Do poločasové přestávky pak škaredý fotbal pokračoval.

Ani druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, ale aspoň to byl z naší strany lepší výkon z hlediska nasazení, koncentrace a komunikace. Kluci začali daleko víc běhat, agresivněji přistupovali k protihráčům, lépe sbírali odražené míče a pozorněji bránili standardní situace. Šancí jsme si zas tolik nevytvořili, ale dvě největší kluci proměnili - po úniku Adámka na brankáře dorazil míč do branky levý bek Schätz a o pár minut později zvýšil na konečných 3:1 z penalty znovu Lukáš Adámek. Se dvěma nadějnými situacemi Trutnova si kluci vzadu poradili a zápas už v klidu dohráli do vítězného konce.

Kluci si zaslouží pochvalu za získané tři body venku v náročném zápase s urostlým soupeřem na rozměrově menším hřišti, nicméně výkon v prvním poločase by měl být do dalších zápasů důrazným varováním.

Zápasy:

MFK Trutnov - FC Tempo Praha 1:3 (1:1)