FC Tempo Praha

U19: Smršť po změně stran

2.9.2018 10:29   Filip Šmídek  

Tempáci nasázeli Vlašimi osm branek, byť v poločase prohrávali 0:1.

Ve čtvrtém kole jsme doma na UMT přivítali Vlašim. V první půl hodině se hrál vyrovnaný zápas, kdy jsme drželi víc balón než soupeř, ale kromě několika střel ze střední vzdálenosti jsme si toho moc nevytvořili. Zato soupeř si vytvořil jednu zajímavou situaci, kterou hasil v bráně Fíla Hampapa a z druhé šance, kdy celá obrana nedohrála situaci, jsme dostali na 0:1. V závěrečných patnácti minutách jsme soupeře zavřeli na jeho půlku, celkem dobře jsme kombinovali, byly tam zajímavé akce, ale bohužel jsme to nedotáhli gólově.

Druhá půle začala v naší režii a v rychlém sledu jsme otočili zápas, kdy se třikrát prosadil Adámek a jednou Sedlář, kdy tři akce byly velmi slušné. Další šance jsme nepotrestali, a tak přišla zbytečná chyba v obraně a soupeř snížil na 4:2. Kluci ale v poklidu dobře kombinovali a po další akci z levé strany se prosadil opět důrazný Adámek. Poté zaúřadoval rozhodčí, který si vymyslel penaltu pro hosty, kteří snížili na 5:3. Nutno podotknout, že pan rozhodčí mi po zápase řekl, že ví, že to penalta nebyla, ale že to chtěl udělat zajímavější pro Vlašim:D. Závěr opět patřil nám, kdy po dalších akcích jsme zvýšili Babickým a dvěma brankami Trajhana na konečných 8:3.

Se zápasem jsem i přes nepřízeň výsledku v prvním poločase spokojený. V závěru poločasu už se tam objevovaly zajímavé situace, které po chlapcích vyžaduji, ale bohužel to ještě nedokážeme v té úplné finální fázi potrestat, soupeř stojí v hodně lidech na vlastní polovině a není úplně jednoduché se tam dostávat. Ve druhé půli jsme byli trpěliví, dobře jsme kombinovali, měnili rytmus hry a zápas otočili v náš prospěch.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Sellier & Bellot Vlašim 8:3 (0:1)