FC Tempo Praha

Muži A: Hašek trefil za tři body

3.9.2018 1:18   Petr Vanko  

Derby Prahy 4 proti Podolí rozhodl parádní trefou útočník Václav Hašek.

Ve čtvrtém kole už jsme konečně chtěli zabrat. V derby Prahy 4 jsme přivítali Podolí, které zatím odehrálo samé vyrovnané zápasy.

Chtěli jsme se vrátit k tomu, co nám přinášelo výsledky v přípravě a v minulé sezóně a na soupeře jsme se dobře připravili. Snažili jsme se o kombinační hru a v první polovině jsme byli lepším týmem. Bláha sebral odražený míč, přesně našel Haška, který se uvolnil přes Kristena, přehodil si míč před posledním obráncem na levačku a trefil se krásně na zadní tyč - 1:0. Další náznaky šancí jsme nedotáhli a když se neujala ani hlavička Čecha z dobré pozice a šance Podolí po standardní situaci, skončila první polovina 1:0.

Po poločase jsme chtěli přidat druhou branku, ale psychika byla silnější než nohy. Tíha okamžiku, že můžeme získat tři body na nás dolehla a místo kombinace jsme hráli jednoduše a na jistotu. Na hřišti se odehrával spíš boj, než fotbal. Naše defenziva pracovala na výbornou a šance si soupeř nevytvořil. My jsme v závěru mohli rozhodnout, ale dvě obrovské tutovky jsme nedali. Snad nám to tam padne až to bude víc potřeba, protože tentokrát 1:0 na první tři body v sezóně stačilo.

Trenér Petr Vanko: "Zisk tří bodů jsme potřebovali jako sůl. První poločas nebyl vůbec špatný, ve druhém už nás svázala nervozita, abychom hlavně neudělali chybu. Pokusíme se teď překvapit na hřišti nabité Kopaniny a navázat na získané body."

Zápasy:

FC Tempo Praha - AFK Slavoj Podolí Praha 1:0 (1:0) Video ze zápasu