FC Tempo Praha

U15: Derby rozhodl Hrdlička

3.9.2018 11:20   Petr Havlíček  

Tempácký záložník se trefil v závěru zápasu po rohovém kopu a rozhodl o výhře nad Libuší.

V zápase s Libuší bylo hodně znát, že šlo o úvodní utkání sezóny, že se kluci navzájem znají a že oba týmy opravdu moc chtěly vyhrát. Hrál se tak soubojový fotbal, kdy nikdo z kluků hlavně nechtěl udělat chybu. V prvním poločase jsme byli "přemotivovaní", což je moje trenérská chyba, protože jsem si myslel, že po místy "mrtvých" výkonech v přípravě potřebují kluci nahecovat. Naštěstí jsme šance soupeře, včetně té největší z penalty, přežili a těsně před přestávkou ukázali náznaky naší hry, ale dvě nadějné situace ze stran jsme nevyřešili nejlépe.

Po poločasovém uklidnění se hra zlepšila, kluci začali hrát více kombinačně a dokázali hru víckrát otočit a dostat se před vápno soupeře. Spíše než nebezpečná zakončení jsme si ale vypracovali série rohů, přímé kopy nebo průniky po pravé straně, po nichž míč párkrát proletěl těsně u branky Libuše. Čtyři minuty před koncem se po jednom z rohů prosadil hlavou Pavel Hrdlička a těsné vedení jsme potom s přehledem udrželi.

Kluci si zaslouží velkou pochvalu za přístup, pracovitost a nasazení. Na všech byla znát nervozita prvního zápasu spojená se zmíněnou "přemotivovaností“ a ne úplně povedenou přípravou (byť tréninkově jsme s letní přípravou spokojeni byli), takže celkově si stojím za tím, že tým dobře zvládl bojovný zápas, které fotbal občas přináší. Zároveň bylo vidět, že pokud se uklidníme na míči a zakombinujeme, dokážeme si vytvářet převahu. Musíme tedy dále pracovat, aby klidu v rychlosti a intenzitě bylo víc, což je otázka nejen herních tréninků, ale i mentální přípravy. Určitě bych chtěl také zmínit, že Libuš, druhý tým krajského přeboru minulé sezóny, si v kategorii U15 divizní zápasy zaslouží a práce tohoto jejich ročníku si zaslouží respekt.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Libuš 838 1:0 (0:0)