FC Tempo Praha

U13: Ztracené body s Třeboní

3.9.2018 22:28   Dominik Kadlec  

Tempo prohrálo 6:7, všechny branky soupeře dal jeden akcelerovaný hráč.

V utkání s nováčkem z Třeboně jsme ztratili body. První třetina byla z naší strany rozpačitá, v podstatě jsme se nedostali do zakončení. Do druhé třetiny jsme vstoupili živěji a po zásluze jsme výsledek otočili a dostali se do vedení 4:3. Hra ve druhé třetině snesla měřítko. Třetí třetinu ovlivnily dvě rychle inkasované branky, přesto jsme se z toho oklepali a vyrovnali, jenže poté jsme opět inkasovali takřka jako přes kopírák a nakonec jsme podlehli 6:7.

Příčinou porážky je promrhaná první třetina, neschopnost ubránit silově, rychlostně a inteligenčně akcelerovaného hráče soupeře, který vsítil všech sedm branek. Ubránili bychom ho, pokud bychom byli agresivnější v souboji a počínali si taktičtěji při zdvojování tohoto soupeře. Jinak jsme v posledních dvou třetinách hráli na soupeřově polovině a vytvářeli si dostatek šancí, břevno zazvonilo asi čtyřikrát. Dokud budeme inkasovat takové branky jako v tomto utkání, tak nemůžeme pomýšlet na výhru. Nepočítám ani dvě branky, kdy soupeřův hráč přehodil naše brankáře z vlastní poloviny. Kluci se musí učit hrát vysoko a nikdo jiný v jejich věku z této vzdálenosti do branky takto vzduchem z vlastní poloviny nedokopne. Problém je spíš v situacích, kdy nám hráč zaběhne za záda, projde bez tvrdého souboje přes naše obránce, či když mu nabídneme šanci špatnou rozehrou do středu hřiště na vlastní polovině.

Soupeř se po celý zápas spoléhal na dlouhé míče dopředu. Za celé utkání letěl od brankáře míč pouze jednou po zemi na svého obránce. Takto se rozhodně prezentovat nechceme, nicméně nakonec pro nás je to dobře, protože je to pro kluky jiný fotbalový podnět. Otázka je, co to dalo Třeboni, kromě tří bodů.

V dalších utkáních se musíme prezentovat vyspělejším chováním, je třeba přepnout z přípravkového na žákovský fotbal. Minulý rok sloužil ke zvyknutí si na něj a nyní už nemůžeme hledat omluvy.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Jiskra Třeboň 6:7 (3:3)