FC Tempo Praha

U17: Chyběla přechodová fáze

4.9.2018 10:57   Jaroslav Teplan  

Zápas s Vlašimí byl plný osobních soubojů a soupeř nakonec zvítězil na penalty.

V sobotu 1.9. jsme na domácím trávníku přivítali Vlašim. Vzhledem k deštivému počasí jsme odehráli zápas na umělé trávě.

Do zápasu jsme chtěli vstoupit hrou z bloku. Chtěli jsme se učit trpělivosti a čekat na soupeře, s čím vyrukuje. V prvních minutách se hrál velmi jednoduchý fotbal, kdy obránci obou týmů dlouhými nákopy hledali své útočníky. Nízkou aktivitou střeďáků a malou důvěrou stoperů je vyhledávat jsme tak zbytečně přicházeli o řadu míčů. Takže jsme prvních třicet minut viděli jen sprinterské a osobní souboje, což hrálo do karet Vlašimi. K tomu jsme ještě inkasovali gól po fatální chybě krajního beka a soupeř jeho zaváhání využil.

Nám se podařilo o chvíli později vyrovnat, když se trefil Pytlíček. Poté jsme posledních patnáct minut prvního poločasu převzali iniciativu a soupeře jsme výrazně zatlačili do defenzívy. Vytvořili jsme si několik zajímavých střeleckých příležitostí, které jsme nedokázali proměnit.

Do druhého poločasu jsme udělali tři změny a pevně jsme věřili, že přinesou oživení, ale nestalo se. Hrál se opět výrazně soubojový fotbal s tím, kdo koho víc přetlačí. Každý tým spálil jednu vyloženou šanci, tak se šlo na penalty, ve kterých byl soupeř šťastnější.

V zápase jsme nebyli spokojeni s přechodovou fází, která byla velice jednoduchá. Nedokázali jsme se kromě zmíněných patnácti minut dostat do hry ve středové zóně. Kluci si musí uvědomit, že bez pokory, spolupráce, jednotnosti a důvěry ve spoluhráče nemohou uspět v týmovém výkonu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Sellier & Bellot Vlašim 1:1 (1:1), pen. 3:4