FC Tempo Praha

U14: Z převahy jen bod za remízu

10.9.2018 9:47   Libor Koller  

Tempáci v Plzni dvakrát dotáhli náskok soupeře, ale vyhořeli v penaltovém rozstřelu.

Utkání v Plzni ukázalo, že to tak jednoduché v této soutěži nebude, jak si někteří mysleli. Už to, že se soupeř moc fotbalem nezabývá, jsme věděli ze sedmičkového fotbalu i po mém přechodu přes hřiště, kdy pokyny trenéra na hráče "vůbec nic nevymejšlej a hraj to co nejjednodušeji. Slyšíš?" Tak jsem k nim jen prohodil: "Ale takhle se nic nenaučíš" a odpovědí mi byla jen zvednutá ramena trenéra.

První poločas jsme se snažili hrát, ale práce s míčem byla pomalejší a domácí, kteří hráli hodně bojovně a jednoduše, nás v osobních soubojích přetlačovali. Dlouhé nákopy za obranu našim hráčům dělaly problémy. Chybělo vzájemné zajišťování se, předvídání a komunikace. Proto jsme po jedné takové akci prohrávali 0:1. Nedá se říci, že bychom se nedostali k ohrožení soupeřovy branky, ba naopak. Hodně průnikových přihrávek a následně přečíslení, ale buď následovala pokažená finální přihrávka nebo váhání vzít na sebe zodpovědnost a "jít" do zakončení = dát gól. Do poločasu jsme ještě darovali domácím hodně jednoduchý gól z rozehrávky od branky - 0:2.

Kluci byli očividně zaskočení průběhem i výsledkem. Zvolili si poločas strávit na lavičce. Trochu více jim bylo řečeno, že takovým stylem bude probíhat ze strany soupeřů více zápasů a že určití jednotlivci by měli hodně přidat, protože fotbal hrát umí, ale musí do toho dát ještě něco navíc. Že je v jejich silách a umění zápas otočit.

Druhá půlka byla o poznání lepší. Větším pohybem jsme se dostávali k míči, přidali v osobních soubojích a příležitostí začalo přibývat. Taky hned po pěti minutách bylo vyrovnáno. Šimi si pěkně naběhl na kolmou přihrávku Fíly a obstřelil brankáře. Za chvilku si udělal Fíla ve vápně z domácích "slalomák", posadil si gólmana a zavěsil do prázdné branky - 2:2. Od této chvíle se hrálo na jednu branku a bylo jen otázkou, kdy přidáme další branku. Domácí přečkali naše dvě velké příležitosti a opět nás zaskočili a to brankou ze středového kruhu. Jednoduše "bum" na branku a Kuba na míč nedosáhl - 2:3. 

Na chvilku to kluky přibrzdilo a domácí si mohli trochu oddechnout. Potom opět hra na půlce a dobývání. Za bojovnost a fotbalovou snahu rvát se o výsledek přišla odměna v podobě vyrovnání, kdy Fíla vystřelil ve vápně a od tyče se míč odrazil do sítě - 3:3. Na konci mohl rozhodnout Mou, ale jeho střela šla těsně vedle.

Poté následoval náš první rozstřel penalt:   

Kvíz:
:-o :-o :-( :-(( :-P

a) střídající hráči
b) průběh penalt
c) noví smajlíci od Samsungu
d) "naštvané" míčky po úderu od S.Williamsové

b) je správně

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 3:3 (2:0), pen. 2:0