FC Tempo Praha

U13: Skvělá první půle v Chabrech

17.9.2018 12:55   Tomáš Slany  

Ve druhém poločase začali Tempáci lehce panikařit, ale tři body si nakonec odvezli.

Po nedělním obědě jsme vyrazili do Dolních Chaber. Do prvního poločasu jsme vstoupili s velkou chutí hrát fotbal a předvést maximum toho, co dokážeme. Kluci hráli opravdu velmi aktivně. Předvedli spoustu nádherných akcí, po kterých se dostali do mnoha šancí. Proměnit se nám podařilo rovnou čtyři. Přestože jsme hráli velmi ofenzivně, tak jsme byli poctiví a nenechali jsme stopery vzadu na holičkách. Stopeři hráli velmi pozorně a nedávali soupeřům příliš prostoru, díky tomu jsme dokázali rychle odebrat soupeřům míč a jít do ofenzivy. Byla radost vidět, jak všichni dokážou reagovat na aktuální situaci na hřišti a rychle přepínat mezi ofenzivou a defenzivou. Soupeři jsme tak nedali v prvním poločase žádnou šanci skórovat a zvítězili jsme zaslouženě 4:0.

O pauze kluci dostali velkou pochvalu a řekli jsme si, že z výkonu neslevíme a budeme takto hrát i ve druhé půli. Úvod se nám ale vůbec nevydařil, po pěti minutách jsme z brány vytahovali už druhý míč. Přispěl k tomu náš nedůraz v poli a také chyba brankáře. Díky tomu se soupeř dostal do hry a byl na vlně. My jsme začali panikařit. Často jsme si mysleli, že to musíme uhrát sami, přestali jsme si přihrávat a bez míče se nám už tolik nechtělo běhat. Stále jsme ale měli navrch a na soupeře tlačili. Nedařilo se nám ale dostávat do koncovky, a pokud, tak jsme byli často nepřesní. Díky tomu jsme přidali ve druhé půli pouze jednu branku. Soupeř se po zisku míče snažil dostávat do rychlých protiútoků, to jsme mu ulehčovali vyklizeným středem hřiště. Záložníci se už nevraceli tak poctivě jako v prvním poločase, a tak se soupeř dostával až příliš často do přečíslení. Do konce zápasu nám přidal další dvě branky.

Z Dolních Chaber si vezeme zkušenost, že jednoznačný první poločas nemusí znamenat pohodovou druhou půli.Také si ale vezeme domů vítězství a tři body. Vědomí, že dokážeme hrát opravdu pěkný fotbal plný přihrávek, narážeček a sklepávaček. Vezeme si i to, že všichni do jednoho dokážeme být v soubojích velmi důrazní, pokud se nám opravdu chce. Navažme na to, co jsme ukázali v první půli a zkusme to v příštím zápase zvládnout po celou dobu.

Zápasy:

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha C 4:5 (0:4)