FC Tempo Praha

Muži A: Týmový výkon za tři body

18.9.2018 8:53   Martin Vanko  

Proti Královicím si Tempo vytvořilo velký počet šancí, soupeře do nich naopak nepouštělo.

Sobotní zápas s Královicemi se hodnotí velmi dobře. Čelili jsme soupeři, který v sezóně vstřelil v 5 zápasech 17 gólů a právě zastavení jejich produktivního útoku byl jeden z cílů zápasu.

FC Tempo Praha - Sokol Královice 3:1 FC Tempo Praha - Sokol Královice 3:1
Hned v úvodu utkání jsme se dostali k ohrožení soupeřovy branky po zisku míče ze soupeřovy rozehrávky. Skóre se neměnilo. Soupeř odpověděl sérií standardních situací a nebezpečných střel. Z nichž zejména jedna po odraženém míči letěla těsně vedle tyče. Náš týmový výkon se postupem zápasu zvedal a po dobrém bránění nám byly odměnou vytvořené šance. Skóre se ovšem měnilo až těsně před poločasem. Po centru Konejla jsme získali odražený míč a Čech připravil gólovou situaci pro Šmídka.

Po výměně stran jsme se chtěli držet týmového výkonu. Soupeř nás přitlačil, ale do žádné vážné situace jsme jej nepustili. Sami jsme naopak zápas rozhodli během tří minut dvěma povedenými akcemi. Nejprve jsme získali míč na půlce soupeře, Čech navedl míč, který prostrčil na Kloučka a ten připravil před prázdnou branku na Perla - 2:0. O chvíli později jsme opakovali podobný scénář. Šmídek vystihl rozehrávku, poslal přihrávku za obranu na nabíhajícího Vltavského, který byl faulován. Situace již byla ve vápně, následovala tedy penalta. Netušil ji bezpečně proměnil a stav byl v 64. minutě 3:0.

Utkání se poté klidně dohrávalo, situaci jsme měli bezpečně pod kontrolou a soupeř pouze snížil pár minut před koncem na 1:3 brankou Slánského. Celkově můžeme být spokojeni s týmovým výkonem a zaslouženými třemi body.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Královice 3:1 (1:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:50)