FC Tempo Praha

U7: Neberte nám naši hru

30.9.2018 21:36   Radim Pfeifer  

Dva tempácké týmy nastřílely na turnaji úctyhodných 107 gólů.

První turnaj v mladší přípravce jsme odehráli v Horních Měcholupech, kde pravidelně trénuje mládež SK Slavia Praha. Turnaj byl zaměřen především na to, aby děti měly radost z fotbalu a bavily se sportem (což je také naším cílem). Počasí fotbalu přálo a kluci si sváteční odpoledne moc užili.


Hrálo se 3+0 na čtyři branky. Každý tým měl možnost celkem šesti odehraných utkání po dvanácti minutách. Hrálo se na počet vstřelených gólů. Na turnaji jsme měli hned dva týmy po čtyřech hráčích. Klukům se ve srovnání s ostatními týmy (Bohemians 1905, Viktoria Žižkov - 2 týmy, Sokol Kolovraty, Háje, ČAFC) dařilo především v individuálních dovednostech, které chceme v tomto věku rozvíjet primárně (na přihrávky mají ještě dost času). Občas však kluci využili i přihrávku, což značí jejich dobrou orientaci v prostoru a schopnost vnímání spoluhráčů ve vztahu k jejich věkové kategorii. Přihrávky však po dětech nevyžadujeme, ale ani jim je nezakazujeme. Oceňujeme odvahu využití individuálních herních dovedností (vedení míče, obcházení hráčů, střelba).

Oba naše týmy nastřílely dohromady za celý turnaj krásných 107 gólů! S turnajem jsme byli všichni moc spokojeni a těšíme se na další turnaje, kterých se budou účastnit zase další hráči našeho týmu.

Fotografie z turnaje na: https://tempou7.rajce.idnes.cz/Neberte_nam_nasi_hru_28._9._2018/