FC Tempo Praha

U9: Souhrn září a Ondrášovka Cup

2.10.2018 22:30   Martin Hamada  

Trenér Martin Hamada shrnul události v ročníku 2010 za měsíc září.

Do sezóny 2018/2019 vstoupil ročník 2010 stejně energicky jako do sezón předešlých. Po tradičně vydařeném soustředění, kde jsme se přátelsky utkali s Viktorií Žižkov, od začátku září vstupujeme do mistrovských soutěží odděleně jako A tým (Draci) a B tým (Bejci). Trenérsky jsme se již oficiálně rozrostli o trenéra Štěpána a do hráčského kádru přišli Bruno a Tobiáš. Náš tým čítá nyní stabilně ke 30 hráčům. Draci měli první mistrovské utkání se Slavií, utkání s o rok mladším soupeřem o několik branek prohráli. To však nezkazilo radost z mnoha povedených akcí, které kluci předvedli. Následovala utkání na Dukle, se Spartou a Viktorií Žižkov. Obdobně jako předchozí sezóny jsme jednou výkonnostně nahoře a jednou dole. Jako trenér jsem velmi rád za přístup a kvalitu našich soupeřů v soutěži Elite. Můžeme vedle soupeře růst a někdy se učit. Ve srovnání utkání s pražskými "S" nutno podotknout, že utkání se Spartou jsou pro náš tým fyzicky o mnoho náročnější. Pohybové nadání a připravenost je složka, která náš tým odděluje od naprosté špičky.

V našem úsilí i přístupu tréninku vynakládáme únosné maximum pro zdravý růst hráčů. Chtěl bych vyzdvihnout Honzu Roubíčka jako hráče, který velmi zlepšil svou techniku s míčem. Honzova hra je nyní již více o práci s míčem i obehrání soupeře a nejen o tvrdé střele. Tomáš Kroužek svou použitelností na všech postech upevnil svou pozici v oporách týmu v těžkých zápasech. Chtěl bych pochválit všechny hráče a poděkovat rodičům za jejich přístup. Díky tomu, že všichni věnují silnou pozornost svému přístupu k tréninku i utkání, hráče již rozdělujeme do tréninků i utkání podle výkonnosti. Samozřejmě hledáme cestu, která nejvíce pomůže hráči - jako člověku.

Náš B tým měl smůlu na soupeře. Vlastně je to štěstí v neštěstí. Ve své soutěži hráči až do 2.10. nenašli rovného soupeře, který by prověřil jejich kvality. V soutěži jsme potkali během září jen mladší soupeře, které jsme naprosto válcovali. Tak jsme alespoň potrénovali v utkání různými výzvami své dovednosti vnímání prostoru a dovednosti přihrávat i za pohybu a pod tlakem důležitosti utkání. V úterý 2.10 náš B tým hrál v odpoledních hodinách proti Sportovní akademii Praha (Alexe Zbura) a nutno říci, že soupeř měl svou kvalitu - herní, individuální i týmovou vyspělost. Prohráli jsem v součtu 22:42. Tento zápas by pro nás měl být odrazovým můstkem ke zlepšení našich výkonů - především schopnosti vše zrychlit - kličku, střelu, souboj... V těchto situacích byl soupeř nad naše síly ve většině případů. Z hráčů B týmu se dlouhodobě nejlépe jeví Mára, Šimon, Alex a Lukáš - také si již několikrát vysloužili nominací ke Drakům.

Toho úterý se konal i celostátní turnaj Ondrášovka Cup, ve kterém nás reprezentovala skupina kluků, kteří se momentálně jeví nejlépe při hře v utkání. Oli O., Andy K., Honza R., Tom K., Luky J., Tobi B., Pepa M., Adam B. a Ondra B. Kluci zažili při turnaji skvělé chvíle, kdy porazili Jihočeskou FA 6:5 po nepříznivém vývoji, kdy jsme prohrávali 1:4. Stejně tak utkání s Libercem se pro nás nevyvíjelo dobře a do utkání jsme se vrátili a "urvali jsme bod" za remízu 5:5. Tyto momenty byly plné těch pozitivních emocí, jaké nám může turnaj přinést - radost ze zaslouženého úspěchu po velkém dramatu. Stejně tak jsem si prošli krizí především po prohře s rivalem z Braníku, za kterou se můžeme jen vztekat nad vlastní ledabylostí a podcenění soupeře některých hráčů.

To jsou zkušenosti, které fotbal přináší - jednou jsi dole, jednou nahoře. Nejdůležitější a asi nejsložitější je umět se poučit a příště přistoupit ke hře jinak - jen to nás může posunout dále. Kdyby jsme to neudělali, tak je nám zkušenost k ničemu. Jsme pořád v kategorii mladší přípravky, a proto by radost z pohybu měla být motivem číslo 1, avšak ve výkonnostním sportu, kterého se účastníme - by měla být ruku v ruce s touhou - ta odděluje hráče od těch, co si jdou jen tak kopnout.

Na spousty dalších momentů se na vás těší trenéři Hami, Majk, Radek, Vašek, Štěpán a naše fantastická vedoucí Lucka!

Zápasy:

1999 Praha - FC Tempo Praha
SK Slavia Praha - FC Tempo Praha
FK Dukla Praha - FC Tempo Praha
Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha
FC Tempo Praha - FK Dukla Praha dívky
FC Tempo Praha - AC Sparta Praha
FK Viktoria Žižkov - FC Tempo Praha
FC Tempo Praha - Sportovní Akademie Praha