FC Tempo Praha

U10: Se Spartou a dívkami Dukly

5.10.2018 10:04   Jindřich Vampola  

V zápase se Spartou se nám oproti dřívějším zápasům dařilo držet si posty především při bránění.

Nevznikalo tak tolik situací, kdy jsme například napadali hráče s míčem ve 2-3 hráčích, což mělo většinou za následek jednoduchou přihrávku do přečíslení soupeře. S naší aktivitou směrem k zisku míče jsme celkově byli spokojení. V čem nás soupeř předčil, bylo především přepínání z útoku do obrany (a obráceně), kdy jsme například po našem zakončení reagovali pomaleji, a vznikaly tak četné protiútoky soupeře, kdy jsme nestíhali obsazovat volné protihráče. Dále je třeba přidat v pohybu bez míče - rychleji roztahovat hru při zisku a častěji nabíhat spoluhráčům s míčem. Bohužel soupeř svým rozestavením 1-3-1 nás do náběhů při naší rozehrávce moc nenutil, jelikož při roztaženém hřišti byli naši zadňáci automaticky volní, a neměli tak motivaci si naběhnout pro míč. Klukům se také dařilo přecházet 1na1, ale často vázlo zpracování míče, kdy hráči zpracovávali míč na místě a ne do pohybu. Rozestavení soupeře nás naopak nutilo po zvětšené kontrole prostoru a komunikaci při obsazování hráčů, kde se nám několikrát podařilo donutit brankáře soupeře zahájit hru nákopem.

V zápase s Duklou si kluci s chutí zastříleli a byli velice úspěšní v kličkách a zakončení. Jak plynul čas, začali jsme se soupeřkami hrát ve 4 hráčích v poli a nakonec jsme polovinu zápasu odehráli v pouhých třech hráčích a gólmanovi. Kluci poté dostávali dodatečné úkoly na hřišti, a mohli si tak vyzkoušet například výměnu pozic při autovém vhazování nebo rozehrávce od branky, na kterých momentálně s kluky začínáme pracovat v tréninku a budeme se snažit, aby se v zápasech objevovaly častěji.

Obecně pro všechny kluky se dá říci, že když se ohlédneme za posledními dvěma měsíci, tak lze konstatovat, že při zápasech vládne mezi kluky mnohem pozitivnější nálada, která se pak promítá i do nasazení a celkového výkonu. Například lze zpozorovat velký pokrok ve způsobu reakce na inkasovanou branku, kdy kluci mají mnohem zdravější touhu udělat něco s nepříznivým výsledkem.

Zápasy:

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha
FK Dukla Praha dívky - FC Tempo Praha