FC Tempo Praha

U13: Bez gólu se vyhrát nedá

11.10.2018 14:08   Tomáš Slany  

Herní převaha nestačila, domácí Táborsko bylo produktivnější.

Cesta autobusem do Tábora byla neobvykle klidná. Dokonce Alena, vedoucí od kluků 07, poznamenala, že nás tentokrát nepoznává. Někteří kluci zůstali oproti svému standardu podobně klidní i na hřišti. Přesto jsme do první třetiny vstoupili aktivně a prvních deset minut jsme soupeře sotva pustili na naši polovinu. Bohužel jsme nebyli schopni z tohoto tlaku nic vytěžit. Soupeř nám udělil lekci z efektivity a minutu před koncem nás potrestal úspěšným brejkem, 0:1.

Druhá třetina nebyla z naší strany příliš povedená. Hráli jsme jako opaření a nebyli jsme už tolik aktivní. Hra se odehrávala většinou na středu hřiště. Chybělo nám více pohybu při přechodu do útočné fáze. Soupeř byl v koncovce opět efektivnější a přidal další dvě branky, z toho druhou opět minutu před koncem třetiny.

Třetí třetinu jsme se i přes nepříznivý výsledek dokázali zvednout, kluci si zase začali věřit a dostali více do hry. Opět jsme soupeře zatlačili před jeho bránu. Bohužel opět bez vstřelené branky a soupeř nás potrestal jednou.

Celkově jsme měli v tomto utkání méně pohybu, ale přesto jsme se dokázali dostat do situací, které musíme být schopni efektivně zakončit. Výsledné skóre 0:4 neodpovídá úplně dění na hřišti, ale takový je fotbal. K brance jsme byli blízko na začátku první třetiny po pěkné hlavičce z rohového kopu, která skončila těsně nad břevnem. Asi třikrát jsme šli v situaci jeden na brankáře, dvakrát jsme se dostali ve dvou přes brankáře, ale místo očekávané branky jsme situaci nevyřešili správně a střelou netrefili odkrytou branku. Pokud nedokážeme takové situace využít ve svůj prospěch, tak nemůžeme pomýšlet na vítězství.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 4:0 (2:0)