FC Tempo Praha

U15: Vítězný penaltový rozstřel

14.10.2018 21:36   Petr Havlíček  

V normální hrací době skončil zápas s Admirou remízou 1:1.

Zápas s Admirou se hrál především mezi šestnáctkami. V prvním poločase byl z obou stran k vidění technický a kombinační fotbal. My jsme byli opět poměrně slušní ve výstavbě a po vstřeleném gólu jsme měli jeden velký závar ve vápně soupeře a dvě tři nadějné situace ze stran, které měly skončit ještě jednou vstřelenou brankou. Prostor jsme dali hostům až ke konci, kdy nastřelili břevno.

Druhý poločas už byl daleko víc soubojový a bojovný. Opticky jsme možná byli na míči více, ale už jsme se nedostali do tolika zakončení a na stranách nedokázali lépe dohrát nadějné situace. Admira celkem brzy vyrovnala a potom měla ještě jednu možnost skórovat. Nakonec se zrodila, myslím, zasloužená remíza a v penaltách se ukázalo, jaký je rozdíl, když se na penaltu přihlásí jeden hráč (minulý týden) a když se přihlásí pět kluků.

Tentokrát jsme spokojeni s výsledkem a hrou v prvním poločase. Pochvalu si zaslouží stopeři, protože si poradili s velmi kvalitním útokem Admiry, a zlepšení bylo také vidět v defenzivním chování 1v1 (obranné postavení, čtení hry, odhad na míč). Vepředu jsme znovu často končili před velkým vápnem, ale i tady je zlepšení, navíc jsme se potkali s daleko silnějším soupeřem než třeba minulý týden. Celkově to byl kvalitní žákovský zápas, ke kterému přispěly oba týmy i rozhodčí, kteří hru nekouskovali.

Od nějaké padesáté minuty bylo vidět, že nám dochází síly - důvodem je, že poslední zhruba měsíc nás na střídačku trápí nemoci (nachlazení a střevní potíže), drobná zranění a celkově jen velmi málo hráčů trénuje souvisle a kontinuálně bez přestávek, což se pochopitelně projeví. I s Admirou hrál celý zápas Klaby po týdenní škole v přírodě a Šmerďák poločas s teplotou. V podstatě se dá říct, že není den, kdy by kvůli nemoci z tréninku nebo zápasu nevypadl alespoň jeden hráč, a sestavu často lepíme, jak se dá. Vůbec se na to nechceme vymlouvat, řada soupeřů to má podobně, ale v těchto dnech to opravdu není jednoduché pro trenéry, ani pro kluky, a i to je potřeba si uvědomovat, když hodnotíme jednotlivé zápasové výkony. Každopádně se kluci musí o sebe daleko více starat, oblékat se, hodně jíst, pravidelně pít a spát.