FC Tempo Praha

U12: Vyrovnaný zápas s Plzní

17.10.2018 21:22   David Perl  

Dva víkendové zápasy nám ukázaly, že výsledkové prohry nemusejí vždy znamenat svěšené hlavy.

V Cholupicích hráli kluci bez střídání, a tak si proti dobře hrajícímu soupeři mákli. Většinu zápasu jsme museli dotahovat a na závěrečný obrat už nezbyly síly, ale zápas byl určitě mnohonásobně přínosnější než ten minulý týden, který vyhrajeme o 10 gólů, a soupeř na nás nevytvoří téměř žádný tlak. V únavě, za nepříznivého stavu, když se nedaří, tam se nejvíce projeví charaktery a odolnost hráčů. V této soutěži sledujeme hlavně individuální výkony a přístup jednotlivců a v těchto věcech musím pochválit hlavně Máru, který se snažil neustále hrát, ať už se dařilo nebo ne a bylo ho plné hřiště.

V neděli jsme byli všichni zvědaví na konfrontaci s Viktorií Plzeň. Skvělý zápas, kde převládala fotbalovost na obou stranách, rozhodla efektivita v zakončení. Zatímco naše velké šance zůstaly nevyužity, soupeř ihned trestal na opačné straně a vždy tak na chvíli utlumil naše snažení. Kromě zakončení jsme se s klukama shodli, že tam je jinak všechno, co se učíme, a jak bychom se chtěli prezentovat. Bylo skvělé sledovat, že i proti takovému soupeři dokážeme držet míč (v těchto případech bylo krásně vidět, že pokud jsme klidní na míči, vždy se nám tam otevřela nějaká další mnohdy lepší možnost řešení) a k ohrožení soupeřovy branky se dokážeme dostat konstruktivně už od brankáře.

Oba dva zápasy nám ukázaly, že výsledkové prohry nemusejí znamenat vždy svěšené hlavy. Vedle cíle jít zápas vyhrát je spousta dalších, které můžeme sledovat a které nás zajímají a posouvají dál.

Zápasy:

TJ Sokol Cholupice - FC Tempo Praha D 7:4 (4:3)
FC Tempo Praha - FC Viktoria Plzeň 6:10 (:)