FC Tempo Praha

Muži A: Kalich hořkosti až do dna

18.10.2018 20:30   Petr Vanko  

Tempáčtí střelci udělali z branického brankáře Kudláčka hrdinu zápasu.

Derby Prahy 4 bylo zároveň i duelem dvou týmů ze druhé poloviny tabulky.

Braník na nás ztrácel dva body a vzhledem k tomu, že oba týmy neprožívají zrovna zlaté časy, tak každý bod měl ohromnou cenu. My jsme šli jednoznačně pro tři. Od úvodních vteřin jsme hosty zavřeli před svou brankou a chvilkami byl náš tlak drtivý. Bohužel jsme opět nedali i ty největší šance a brankář Kudláček i s pomocí tyče měl zaděláno na jasného hrdinu pro Braník. Přísloví nedáš-dostaneš pak samozřejmě platilo. Nepovedený rohový kop, proskákal až na brankové území, kde stál osamocený Trávník a napálil míč do sítě - 0:1. Blesk z čistého nebe. My se však nesložili. Znovu jsme hosty zmáčkli, ale v koncovce jsme byli opravdu na štíru a když svou šanci nedal ani Braník, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Vstup do druhé poloviny byl opět jak z nejčernějšího scénáře. Brejk, který jsme sice včasným návratem pokryli, ale bohužel ne zcela důsledně a Beneš prostřelil mezi nohy clonícího obránce i brankáře Pacovského - 0:2. Pak jsme šli dvakrát sami na branku, kopali přímý kop, ale branka hostů prostě byla zakletá. Kalich hořkosti jsme si vypili do dna v 86.minutě, kdy po rohovém kopu upravil hostující hráč na konečný výsledek 0:3.

Trenér Petr Vanko: "K první půli není prostě co dodat. Ohromný tlak, velké množství tutovek, ale prostě nám to tam nepadne a gól dostaneme na druhé straně prakticky z ničeho. Ve druhé polovině už nám chyběl větší pohyb a moc jsme hráli do nohy a zpátky, ale i tak jsme měli dvě tutovky. Musíme prostě stále makat v tréninku a věřit, že se štěstěna konečně otočí i k nám čelem."

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 0:3 (0:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:42)