FC Tempo Praha

U19: Těžký zápas za tři body

22.10.2018 14:26   Filip Šmídek  

Vítězství 2:1 na hřišti Cidliny se zrodilo brankách Babického a Adámka.

K dalšímu zápasu jsme zajížděli do Nového Bydžova, kde jsme sehráli utkání s domácí RMSK Cidlina.

Od začátku zápasu jsme byli aktivnější než domácí a během první půlhodinky jsme si vytvořili několik slibných šancí, ale naše koncovka byla opět žalostná. Poté zahrozili i domácí, ale ve dvou zajímavých situacích byli málo důrazní před naší brankou. V závěru jsme byli opět my nebezpečnější, ale Adámek z malého vápna dvakrát nepropálil obranou hradbu. Nakonec v poslední minutě Žeži dlouhým výkopem oslovil Babického, který nám, po chybě brankáře, dal vedení 1:0.

Druhý poločas začal šancemi na obou stranách, nebezpečnější byli domácí a po deseti minutách hezkým obloučkem vyrovnali. To nás nepoložilo, ba naopak. Vytvořili jsme si pět velkých šancí, ale to, co jsme byli schopni nedat během deseti minut, je až alarmující. Nakonec jsme se dostali do vedení, kdy dlouhý nákop Dobřanského si našel v malém vápně Adámek a propálil ho do sítě. Soupeř si v závěru vytvořil dvě zajímavé střely, které ale v bráně vyrazil Žežulka a když i v poslední minutě vychytal Sedláře domácí brankář, tak jsme se mohli radovat z důležitého vítězství.

Zápasy s Cidlinou jsou vždy těžké, mají tam zajímavé hráče a hrají důrazný fotbal. Dnes jsme se tomu vyrovnali, snažili jsme se hrát kombinačně, což se nám po většinu zápasu dařilo. Hráli jsme týmově, dobře jsme to odmakali a celý tým si zaslouží pochvalu. Vyhrát jsme si zasloužili.

Zápasy:

RMSK Cidlina Nový Bydžov - FC Tempo Praha 1:2 (0:1)