FC Tempo Praha

U12: Ondrášovka, Písek a Háje

1.11.2018 11:04   David Perl  

Střelec Adam Hejna nasázel za druhý poločas na Hájích všech šest tempáckých branek a otočil zápas.

Sice jsme nepostoupili, ale stále jsme na dobré cestě. Tak by se dalo jednou větou ohodnotit naše učinkování v kvalifikaci na Ondrášovka Cup. Na Braníku jsme se postupně střetli s domácími, Čáslaví, Kolínem, Bohemkou, Slavií, Vlašimí a Xaverovem. Kromě prvního zápasu s Braníkem snesly všechny naše výkony slušné měřítko, ať už stačily na vítězství nebo ne. Čáslav, Vlašim a Xaverov jsme přehráli výrazně, s Bohemkou jsme zápas ubojovali k remíze, na Slavii jsme nestačili, Kolín ve vyrovnaném zápase trestal naše chyby a v nepovedeném úvodním zápase s Braníkem jsme vyrovnávali až v poslední vteřině. Mám pocit, že přibližně od třetího zápasu naší ligové premiéry jsme ustálili naše výkony a snažíme se prezentovat takovou hrou, na které jsme se s kluky shodli, že je bude bavit a že bude vést k dalšímu zlepšování. To všechno se potvrzuje i na trénincích, kde jsou schopni kluci předvádět až neuvěřitelné akce.


Hned v pátek jsme pak na domácím hřišti přivítali FC Písek. Soupeři jsme dokázali v jednu chvíli odskočit až na rozdíl čtyř branek, ale v horší druhé třetině jsme o náskok málem přišli. Poté se hrálo asi 15 napínavých minut, během kterých visely ve vzduchu dva scénáře. Buď dostaneme další gól, o náskok přijdeme a soupeř nás dorazí úplně nebo ho dáme my a opět tak trošku odskočíme. S odpovědí přispěchala levačka Denyho, která krásně vymetla pavučiny z asi 15 metrů a dodala nám klid do koncovky. V ní jsme přidali ještě jednu branku a mohli se radovat z dalšího domácího vítězství.

Zápletku tedy zápas nabídl zajímavou, ale nebylo to nic oproti podívané na Hájích o den později. Snad ještě za ranního šera jsme v 8:30 nastupovali proti o rok starším soupeřům a v první půli to bylo znát. Ne že bychom hráli špatně, ale fyzicky vyspělejší hráči soupeře dokázali trestat naše chyby a nadějné útočné výpady jsme řešili špatně. O poločase, který jsme prohráli 0:5, jsme si připomněli, jak by se přední v těch situacích měli chovat a že to vlastně není vůbec špatné, jenom jsme zatím nedali gól. Hlavně Hejnič byl oproti svému předzápasovému plánu, že dá 11 gólů o dost pozadu. Tak se rozhodl, že to dožene. Druhá půle byla už veliký koncert, který dirigoval právě Áda a devět minut před koncem už jsme vedli 6:5. Kdo dal všechny naše góly, vás nechám hádat. Takový stav už se nám podařilo udržet a všichni jsme se tak mohli radovat z velkého zážitku, který nám tento zápas a jeho průběh připravil. Závěrem chci ještě poděkovat rodičům za pomoc při stavění hřišť a neméně za stále fantastické fandění při zápasech.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Písek 6:3 (4:0)
FC Háje Jižní Město C - FC Tempo Praha D 5:6 (5:0)