FC Tempo Praha

U17: V oslabení málem zvrat

1.11.2018 13:58   Jaroslav Teplan  

Tempo dokázalo trápit vedoucí Svitavy i bez vyloučeného Hrachovského

V sobotu 27.11. jsme na domácí půdě přivítali tým Svitav. Aktuální lídr naší skupiny pro nás představoval zajímavého soupeře, kterého jsme chtěli porazit, a bodově se tak na něho dotáhnout.

Začátek prvního poločasu byl z obou stran velice nervózní a viděli jsme řadu soubojů a nervozity na obou stranách. Přesto jsme se ujali vedení, když nepřesnou malou domů soupeře zachytil Jirák a dokázal po kličce brankáři skórovat. Místo, aby nás tento gól uklidnil a my jsme mohli v klidu hrát, tak otěže zápasu převzali hosté ze Svitav, kteří potrestali naše obrovské individuální chyby. Branku na 1:1 vstřelili, když jsme šli do rychlého protiútoku a nepřesnou přihrávkou na vlastní polovině darovali soupeři míč a ten do otevřené obrany vyrovnal. Po chvíli zvýšil na 2:1. A dokonalý obrat se mu podařil, když využil obrovskou chybu v naší výstavbě do útoku.

Poté jsme byli lepším týmem, začali jsme si vytvářet řadu standardních situací, které však k ničemu nevedly. V tento moment došlo i k rozhodujícímu momentu v utkání, když Hrachovský neudržel nervy a dostal červenou kartu. Tato karta výrazně ochromila naší aktivitu a snahu se pokusit do poločasu alespoň snížit.

Do druhého poločasu jsme chtěli jít s tím, že trochu zalezeme a budeme vyrážet k rychlým protiútokům. Bohužel tato strategie vzala zasvé hned v úvodu poločasu, kdy jsme opět inkasovali po fatální chybě. A když soupeř zanedlouho zvýšil na 5:1, schylovalo se k debaklu. Ovšem co jsme předvedli v posledních 35 minutách, to byl ohromující kousek. Škoda, že se smutným koncem. Kluci dokázali výsledek snížit až na 4:5 a neproměnit ještě řadu zajímavých příležitostí.

Dnešní utkání mělo čtyři zlomové okamžiky. V první části, kdy byla cítit nervozita z utkání, jsme dokázali vytěžit gól, který nás měl uklidnit, a nestalo se. Ve druhé části soupeř převzal iniciativu a řadou standardních situací si vytvořil tlak a otočil utkání i vlivem našich obrovských chyb. Třetím zlomem bylo vyloučení. Posledním zlomem bylo obrovské nasazení všech hráčů na hřišti, kteří nic nevzdali, a šli postupně gól za gólem pro vyrovnání, což se nepodařilo. Přesto musíme před klukama v posledních třiceti minutách smeknout, protože předvedli neskutečný výkon, ukázali, že tento tým má obrovský charakter a potenciál. Teď bude pouze záležet na nich, jak s tím budou pracovat dál.

Rovněž děkujeme rodičům, kteří vytvořili výbornou kulisu a hnali kluky za vyrovnáním. Věřím, že v dalším utkání na Žižkově budeme schopni z těchto zkušeností vytěžit mnohem více.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Svitavy 4:5 (1:3)