FC Tempo Praha

U13: Postup v Ondrášovce

2.11.2018 8:45   Jaroslav Teplan  

Tempáci se díky třetímu místu v Roudnici kvalifikovali na jarní finálový turnaj Ondrášovka Cupu.

Ve středu 31.10. jsme absolvovali Ondrášovka Cup v Roudnici nad Labem. Zde nás čekaly týmy Liberce, Jablonce, Kladna, Roudnice, Meteoru, Hlinska a Varnsdorfu. Hrálo se střídavě na přírodní a umělé trávě.

Turnaj musím rozdělit do dvou částí. První část turnaje nám vyšla fantasticky. Z prvních čtyř zápasů jsme získali plný počet bodů. Především naše aktivita, houževnatost, výborné přepínání z útoku do obrany nám přinášelo ovoce. Kluci dokázali rychle získávat míče a poté si vytvářet střelecké příležitosti. Podařilo se nám vstřelit deset branek a pouze jednou inkasovat.

Druhá část turnaje byla z naší strany velice nevyvedená. V posledních třech zápasech se nám nepodařilo bodovat, ale co je horší, ani vstřelit branku. Soupeři v těchto zápasech byli lepší. My jsme již neprodukovali to, co nás zdobilo předchozí zápasy – rychlý represink, aktivní nabídka ve středu hřiště, důrazná obrana a rychlé přistupování k hráčům. Docházely nám síly a soupeři využívali naše mezery. Vytvářeli si tak více šancí a zaslouženě všechna tři utkání vyhráli.

V konečném pořadí jsme se umístili na třetím místě a byli jsme čekateli, zdali se nám podaří postoupit na závěrečný turnaj. Jelikož postupuje ze třetích míst z osmi skupin sedm nejlepších, tak byla veliká šance. A jelikož v jiné skupině byl jiný tým na třetím místě s devíti body, tak mohl v našich řadách propuknout jásot.

O vyrovnanosti naší skupiny hovoří i bodové zisky jednotlivých týmů na 2. – 6. místě. Od šestého místa byly bodové zisky týmů – Jablonec 9 bodů, Varnsdorf 10 bodů, Hlinsko 11 bodů, Tempo 12 bodů, Meteor 13 bodů.

Děkujeme pořadateli za možnost sehrát kvalitní zápasy, děkujeme rodičům, kteří nás přijeli povzbudit, a gratulujeme klukům k postupu na závěrečný turnaj, kam postoupilo 24 nejlepších týmů z celé ČR.