FC Tempo Praha

Muži A: První venkovní výhra

4.11.2018 22:40   Petr Dedek ml.  

Nový realizační tým s mužstvem slavil vítězství 5:2 na hřišti Žižkova.

Ze sestupové pozice a s novým realizačním týmem po abdikaci hlavního trenéra Petra Vanka jsme zajížděli do Horních Měcholup k zápasu s rezervou druholigové Viktorie Žižkov. Přes podmáčený a těžký terén se měl odehrát celkem pohledný a bojovný mač se spoustou pěkných útočných akcí na obou stranách hřiště.

Tomu předcházel opravdu hektický týden, kdy trenérská trojice z vnitřních zdrojů klubu byla sestavena pár hodin před prvním tréninkem. V den prvního tréninku byl jeden z nich v Krušných horách na prázdninách s dětmi, druhý u rodičů na Vysočině a třetí měl na večer, na dobu tréninku, lístky do Edenu na 1.ligu… Nakonec jeden z trenérů přece jen dorazil a asistoval tak rozloučení bratrů Vanků s týmem. Seznamovací trénink se 14 hráči, ale bez brankářů, proběhl celkem v klidu. Sabotáž správce s vypnutím světel po půlhodině tréninku jsme přešli s nadhledem a dělali, že věříme verzi o zapomenutí přeřízení časovače po přechodu na zimní čas.

FK Viktoria Žižkov B - FC Tempo Praha 2:5 FK Viktoria Žižkov B - FC Tempo Praha 2:5
Úterní trénink jsme díky pochopení trenéra B týmu mohli doplnit na 22 lidí včetně 2 brankářů, a mohli tak zkusit hru na celé hřiště s některými taktickými záměry. Zároveň jsme vyzkoušeli fyzickou i mentální odolnost mužstva kondiční prověrkou. Mužstvo v zásadě obstálo. Model s 22 hráči jsme zopakovali i ve čtvrtek, přes nečekané překvapení od jednoho z hráčů, který bez jakéhokoli předchozího avíza dorazil v 19:00 na hřiště v polobotkách s tím, že je nastydlý… "Světla jsem už nastavil," odpoledne hlásil správce, takže nás nenapadlo si je zkontrolovat a pak si dali již tradiční tmavou desetiminutovku po půl osmé…

Díky tomu jsme v sobotu ráno nebyli přetrénovaní a měli tak dost sil na aktivní hru od první minuty, což byl náš hlavní taktický záměr. Hráči jej plnili vcelku poctivě, a Žižkov tak měl od začátku s našimi dotěrnými hráči velké starosti. Hned v 8.minutě jsme byli za aktivitu odměněni gólem Haška po krásné asistenci Geisslera. I nadále jsme byli aktivnějším týmem, ale i soupeř měl v útoku velmi zajímavé kombinace středem a průniky, ty ponejvíce po své levé straně. Jedinou žižkovskou velkou příležitost však skvěle vychytal Pacovský, a mohla tak přijít velká chvíle fotbalisty s nejúspornějšími projevy radosti nad vstřelenými góly svého týmu i příspěvky do týmové kasy - Dominika Kadlece. Po rohu Bláhy a přizvednutí Konejla vyplaval na zadní tyči úplně sám a utaženou placírkou zvýšil naše vedení na 2:0. Několik dalších šancí jsme už do gólu nepřetavili, přestože například krásná samostatná akce Soukala po něm přímo volala.

Druhá půle začala zvýšeným úsilím domácích o zvrat, ale to jsme dokázali utlumit naším třetím gólem. Perl vybojoval míč a předložil Geisslerovi před poloodkrytou branku. Soupeř však přichystal odpověď za pouhé dvě minuty, když na ránu z hranice vápna Pacovský sice dosáhl, ale vytěsnit ji nedokázal – 1:3. Naše reakce však byla rovněž blesková, hned v další minutě se totiž Hašek krásně uvolnil po autovém vhazování a poslal Konejla samotného na brankáře, s čímž si David poradil mazácky a bylo to zase o tři góly pro nás.

Zápas vypadal rozhodnutě a tempo z obou stran trochu upadlo, což změnila nejpozději 83.minuta a přísně odpískaná a proměněná penalta pro domácí. Na hřišti najednou začalo hektické představení a Žižkov zle dotíral. Když dokonce jeden z domácích hráčů mohl neobsazen postupovat z hranice vápna na Pacovského, nebylo nám dobře. Náš kapitán ale parádně zblížil střelce a za chvíli už mohl sledovat další gól na druhé straně hřiště. Bláha uvolnil Babického, ten ještě zasekl ve vápně a na druhé straně velkého vápna našel Žaluda, před kterým zívala prázdná branka. Jirka zachoval takový klid, že střílel už do branky zčásti vykryté, ale na 2:5 pro Tempo skóre uzavřít dokázal.

Odvážíme si tak veledůležité body, první venkovní vítězství, ale hlavně vylepšené herní sebevědomí, což budeme potřebovat v posledních dvou podzimních kolech. Potěšilo i pět vstřelených gólů, doposud jsme byli v tomto ohledu nejhorším týmem přeboru. Prahou 15 se tak nesl vítězný pokřik, který jsme si zakřičeli naposledy v září a místní restaurace měla kšeft, to když sekretář hostil realizační tým obědem, který jim slíbil za tři body v předvečer zápasu.

Trenér Petr Dedek: "Pochvala pro celý tým za přístup a aktivitu při hře bez míče. Spousta krásných akcí a výborných individuálních výkonů. Pět vstřelených gólů venku pěti různými střelci je krásný důkaz o síle týmu. Výstrahou pro příští zápasy je vypadnutí z role v závěru zdánlivě rozhodnutého zápasu."

Zápasy:

FK Viktoria Žižkov B - FC Tempo Praha 2:5 (0:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:23)