FC Tempo Praha

U15: Šance v prvním poločase

6.11.2018 15:28   Ladislav Funk  

Po změně stran už byl lepší domácí Písek a zvítězil 2:0.

Přes týden jsme se zaměřili na to, aby se kluci tlačili více do zakončení a byli hladoví po vstřelení branky. Se stejným záměrem jsme nastoupili i do utkání v Písku. Od začátku utkání bylo vidět, že kluci chtějí vstřelit první branku a začali jsme si vytvářet šance. Bohužel ani po mnoha z nich jsme nedokázali vstřelit gól, většinou jsme mířili vedle nebo jen do rukavic stojícího brankáře. Domácí se k větším příležitostem dostali až ke konci poločasu, kdy nejprve trefili břevno a po našich dalších slibných šancích už následoval trest v podobě obdržené branky.

Ve druhém poločase se nám už nepodařilo navázat na stejný aktivní výkon jako v poločase prvním. Více příležitostí měl Písek, i včetně neproměnné penalty, a my jsme měli spíše problém se kombinačně dostat do nebezpečných prostor pro soupeře. Další příležitosti jsme si dokázali pak vytvořit až na konci zápasu za stavu 2:0 se čtyřmi hráči v útoku.

Výkon kluků v prvním poločase měl velice dobré parametry, dokázali jsme si různými kombinacemi (kolmou přihrávkou, centrem ze strany, narážečkou, dlouhým míčem, …) vytvořit dobré střelecké příležitosti. Neustálé soustředění a pracovitost by nám měly přinést i vytoužený gól. Jestliže k tomu přidáme i pokoru s respektem, v některých chvílích zápasu nám tyto vlastnosti chyběly, a dokážeme se smířit s neovlivnitelnými situacemi, můžou kluci podávat pěkné výkony a hrát fotbal co je bude bavit.

Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 2:0 (1:0)