FC Tempo Praha

Muži B: Pavle, vzpamatuj se

6.11.2018 21:15   Jiří Nechvíla  

Bez lídra Pavla Hrstky brala Benfika v Uhříněvsi jen bod.

Jednou si čuchne a už ohrnuje nos. Řeč je o jedenadvacetiletém Pavlu Hrstkovi. Odchovanci Libuše, který v roce 2005 přestoupil do Tempa. Tento ročník mu zatím v Béčku vychází. Nastoupil do každého zápasu v základní sestavě na pozici levého beka, vstřelil jeden gól a svými vyrovnanými výkony si řekl o pozvánku do A-týmu.

Áčko hrálo svůj zápas v sobotu od 10:15 a Pavel si svůj druhý start v pražském přeboru připsal v 90. minutě, kdy střídal Dana Bláhu. Pro zajímavost přikládám Pavlovy statistiky ze zápasu. Počet odehraných minut – 2, počet přihrávek – 1, úspěšnost přihrávek – 0%, počet svedených soubojů – 1, vyhrané souboje – 0%. I díky této statistice Áčko porazilo Viktorii Žižkov B 5:2 a Pavlovi se svět obrátil vzhůru nohama.

Pavel Hrstka ve dveřích tradičního pražského podniku Pavel Hrstka ve dveřích tradičního pražského podniku
Jeden nejmenovaný zdroj uvádí, že Pavel ihned po zápase odjel bez rozloučení ve svém voze se staženými okýnky, vystrčeným loktem, nasazenými slunečními brýlemi a nahlas pouštěnou muzikou pro nové značkové boty a luxusní hodinky. Dalším nejmenovaným zdrojem byl ve večerních hodinách zachycen před nejmenovaným nočním klubem v centru Prahy.

Béčko hrálo svůj zápas ve velmi dobře rozjeté sezóně v neděli od 14:00 na Uhříněvsi. Ve 3:17 došla od Pavla sms Jirkovi Hronovi "Nejdu".  Ano, takhle se Pavel zachoval k týmu, který mu pomohl se dostat nahoru. Byl s ním v jeho nejtěžších fotbalových chvílích a nikdy se k němu neotočil zády. Jirka se snažil situaci zachránit a obratem odpověděl "ty vjoe, j natebkl spollfjhal curhrrákuj", bohužel se již odpovědi nedočkal. Hned po obědě, když se Jirka probudil, musel kompletně proházet sestavu. Díky chování Pavla se tak nedostali do sestavy Pepa Hurka ani Pepa Klouda a Páťa Baroch se musel stáhnout na levého beka, kde měl do té doby předplacené místo právě Pavel. Samozřejmě tato změna se v zápase projevila jako klíčová. Tým bez svého lídra neměl dostatečné sebevědomí a celý náš herní systém byl nabourán. V zápase jsme se hledali a náš výkon postrádal rychlost, dynamiku a nasazení. Soupeř naši pasivitu potrestal proměněnou penaltou.

Zápas jsme díky dvěma gólům Jirky Žaluda dokázali otočit. Mimochodem, Jirka Žalud byl také nominován do A-týmu ke stejnému zápasu jako Pavel, a dokonce vstřelil branku!!! Takto se má chovat opravdový srdcař a Tempák. Díky, Jirko!!! Bohužel jsme vedení neudrželi a v závěru soupeř dokázal vyrovnat.

Pavle, pokud to čteš, prosím, vzpamatuje se. Vzpomeň si na všechny ty srandy, co jsme spolu jako tým v kabině a na tréninku zažili. Vzpomeň na radost, jakou fotbal přináší, na svoji poslední oslavu gólu a následné objetí spoluhráčů. Pokud se k nám neotočíš zády, tak tě vždy budeme podporovat, stát při tobě a přát ti ve tvé fotbalové i životní kariéře to nejlepší.

Tvůj B-tým

Zápasy:

SK Čechie Uhříněves - FC Tempo Praha B 2:2 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)