FC Tempo Praha

U15/U14: Zasloužené body na závěr

8.11.2018 9:30   Jakub Maláček  

Tempáci v posledním kole zabrali a ze Stodůlek přivezli výhru 3:0.

Závěrečný duel pražské soutěže se vydařil výsledkově i herně. Na převelice těžkém terénu, který připomínal spíš oranici z velké pardubické než fotbalové hřiště, se moc technický fotbal hrát nedal a zápas byl především o bojovnosti a nasazení.

To jsou přesně atributy, které nám na podzim často chyběly, a proto jsme s napětím čekali, jak se s tím kluci a Lucka poperou. A poprali se skvěle. Výrazně urostlejšího soupeře přehráli nejen v individuální kvalitě, ale právě v nasazení, bojovnosti a chuti zvítězit.

Toto vše dohromady přineslo i několik krásných útočných akcí, z nichž tři skončily vstřelenou brankou. Především v závěrečné části utkání se dařila výstavba útoků tak, jak na takovém terénu má vypadat. Balon rychle od nohy, posunovat do náběhů a situaci si zjednodušovat.

A protože náběhů byla spousta, produkovali jsme v této části pohlednou a nebezpečnou hru. Škoda jen, že se nepodařilo skórovat víckrát. Soupeř měl na začátku druhého poločasu pasáž, ve které byl blízko vyrovnání, ale situaci jsme ustáli a mohli slavit zaslouženou výhru.

Věřím, že na jaře plynule navážeme a posuneme se v tabulce na místa, na která patříme!

Zápasy:

TJ Sokol Stodůlky - FC Tempo Praha C 0:3 (0:1)