FC Tempo Praha

U19: V oslabení za dva body

11.11.2018 22:43   Filip Šmídek  

I v oslabení dokázali Tempáci srovnat dvoubrankové manko a nakonec porazit Meteor na penalty.

V sobotu jsme doma přivítali Meteor a bitva dvou neporažených týmů skončila remízou.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned v prvních pěti minutách jsme si vytvořili dvě dobré šance, ale nebyli jsme přesní. Soupeř naopak hned z první standardky skóroval - 0:1. Poté se odehrával vyrovnaný boj uprostřed hřiště a když jsme se pomalu nadechovali k vyrovnání, tak z naší velké šance jsme nebyli schopni ani zakončit, naopak přišla zbytečná ztráta, špatné zajištění a soupeř toho využil a zvýšil své vedení 0:2. To nás trochu utlumilo a soupeř v tu chvíli hrál v klidu. Až v závěru jsme si vytvořili opět zajímavé situace, ale Jery trefil břevno, o chvíli později jeho střela postrádala razanci, a tak se šlo do kabin za stavu 0:2.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně, Adámek se hezky uvolnil ve vápně, bohužel pálil nepřesně. Poté se odehrával opět tvrdý fotbal mezi vápny, který vyústil ve vyloučení Luťchy, nutno podotknout, že červená pro Vencu byla oprávněná, ale soupeř za oplácení dostal pouze žlutou kartu. Naštěstí nás to nezlomilo a naopak jsme to byli my, kdo nadále určoval tempo hry. V 74. minutě vyhrál důležitý souboj Trajhan pro Adámka a ten snížil na 1:2. Meteor jsme i v deseti nepouštěli na naši půlku, v 83. minutě se prodral Trajhan ve vápně před obránce, který ho fauloval a Adámek z penalty vyrovnal na 2:2. V závěru si hosté vytvořili tři nebezpečné standardky, které jsme v potu tváře uskákali a šlo se do penalt. V těch jsme se ani jednou nemýlili a když Meteor ve třetí sérii nedal, tak jsme si připsali plusový bod my.

Dnes jsme viděli velmi kvalitní zápas z obou stran. Po celý zápas se hrál náročný fotbal nahoru dolů, ve kterém si ani jeden tým nic nedaroval. Bod za remízu je asi spravedlivý, myslím si, že jsme si vytvořili o nějakou šanci víc, a tak ten plusový bod jsme si zasloužili.