FC Tempo Praha

U13: Ztráta v boji o čelo

13.11.2018 12:35   Dominik Kadlec  

Tempáci prohráli 2:3 v Újezdu nad Lesy.

V neděli 11.11. jsme zavítali na hřiště Újezdu nad Lesy a čekal nás souboj, po kterém jsme se mohli posunout na dělené první místo v tabulce, protože hráči Bohemians v sobotu padli s Radotínem.


Začátek utkání byl vyrovnaný. Až do naší první branky nebylo k vidění mnoho brankových příležitostí. Gól jsme vstřelili po rohového kopu, který byl servírován do pokutového území těsně nad zemí. O několik minut později přišlo vyrovnání, když jsme v našem pokutovém území nebyli dostatečně koncentrovaní a nechali jsme si vstřelit kontaktní gól i přes naší početní převahu v prostoru před naší brankou. Poločas tedy vyrovnaný 1:1.

V poločasové přestávce jsme si museli zmínit hned několik věcí. Při držení míče kluci příliš hru neroztahovali a z toho pramenily zbytečné ztráty. Někteří kluci také nedokázali především v první půli správně vyhodnotit, kdy přihrát a kdy ještě dělat kličky. Z toho pramenily další zbytečné ztráty balónu. Na přelomu mladších a starších žáků bychom již také měli vědět, že obránci za sebou nemají nechávat útočníky soupeře. Z těchto situací bylo také několik nepříjemných závarů před naší brankou.

Druhý poločas jsme začali aktivněji než domácí a šli jsme si přímo za svým cílem. Bylo k vidění také několik pěkných kombinací od vlastní branky až před pokutové území soupeře. Odměnou byla vstřelená branka, která padla po zajímavé individuální akci jednoho z našich hráčů, který prokázal správnou dávku fotbalové drzosti. Vedení nám zůstalo pouhých deset minut, kdy soupeř dokázal vyrovnat po rohovém kopu do odkryté branky. V těchto chvílích se naše krize prohlubovala více a více. Před převzetím míče jsme nedokázali včas kontrolovat prostor a mnoho našich přihrávek skončilo přímo na kopačkách soupeře před námi. Pouhých pět minut před koncem utkání jsme měli možnost zahrávat rohový kop. Avšak míč byl kopnutý mimo nebezpečný prostor před branku a zhostil se ho hráč soupeře, který se ihned pustil do rychlého protiútoku. Na tuto situaci jsme již nedostali dostatečně včas reagovat a soupeři se po této akci podařilo pouze pomocí dvou hráčů vstřelit branku na konečných 3:2.

V takovýchto utkáních by kluci měli prokázat především více bojovnosti a chuti hrát. Góly si do branky soupeř nenastřílí sám a budeme-li stále dokola opakovat ty stejné chyby, těžko můžeme pomýšlet na první místo v tabulce.

Zápasy:

FK Újezd nad Lesy - FC Tempo Praha C 3:2 (1:1)