FC Tempo Praha

U17: Šest branek Žižkovu

15.11.2018 11:27   Jaroslav Teplan  

Tempáci zápas rozhodli v poslední desetiminutovce.

Ve středu 14.11. jsme dohrávali odložené mistrovské utkání se Žižkovem v Satalicích. Do utkání jsme vstoupili velice pasivně. Nejdříve soupeře vychytal výborným způsobem Filip. Ale o pár minut později se již domácí radovali, když využili standardní situaci po zbytečném faulu. Od této doby jsme začali být úderní i my a začali jsme branku domácích ohrožovat. Ale šance Pytlíčka, Hermana a Janoševiče končily všude, jenom ne v síti domácích. Trefil se až ve 25. minutě Pytlíček, když skvěle zužitkoval přihrávku Horvátha. Poté se hra odehrávala spíše ve středu hřiště. Do poločasu nám však soupeř ještě vstřelil jednu branku, když si pohrál se čtyřmi našimi hráči, poté obešel i brankáře. Do poločasu se již nic nestalo, a tak jsme šli do kabin s jednogólovým mankem.

Do druhého poločasu, jak bývá naším zvykem, jsme opět vstoupili hůře než soupeř. Šance si nevytvářel, avšak byl více v držení míče. V rozmezí 64. a 65. minuty se nám však podařilo skóre otočit, když se dvakrát trefil Herman po přihrávkách Linga a Horvátha. Soupeř se však nevzdal a vybojoval si penaltu po faulu Mareše. Soupeř ji se štěstím proměnil a začínalo se zase od začátku. Posledních deset minut však patřilo našim klukům. Nejdříve trefil Jirák břevno a odraženou střelu do sítě uklízel Rakušan, pak se trefil Horváth a vydařenou desetiminutovku zakončil sólovým nájezdem Ling.

V utkání jsme předvedli řadu hezkých kombinačních akcí, když se nám dařilo rozehrávat od brankáře a dostávat se až do střeleckých příležitostí. Zároveň někteří hráči předvedli silné individuální výkony v činnostech 1vs1. Zároveň je pro nás opakovaným varováním vstup do utkání, kdy jsme opět nebyli plně orientovaní na zápas, a umožnili jsme tak soupeři jít do vedení. Zároveň je potřeba neustále pracovat na obraně, kdy jsme několikrát byli nedůrazní či jsme špatně vystoupili. Ovšem klobouk dolů před klukama, když dokázali jako tým otočit utkání a jít si pro vítězství. Věřím, že na výkon navážeme i v posledním utkání s Vyšehradem B.

Zápasy:

FK Viktoria Žižkov B - FC Tempo Praha 3:6 (2:1)